Манолов видя: Майките на протест – подстрекавани!

Мая Манолова пък се възползвала от ситуацията, за да си вдигне рейтинга
22 юни 2018 22:52,
88

Майките на деца с увреждания са подстрекавани да протестират, а омбудсманът Мая Манолова е опитала да се възползва от ситуацията, за да вдигне своя рейтинг. На това мнение е президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който през седмицата влезе в остър спор с протестиращите майки.

Той обаче не се ангажира с мнение дали протестът на майките на деца с увреждания е бил яхнат от някого. Преди дни бе отхвърлено предложението за отделен закон за личната помощ, което доведе до жесток спор при обсъждането му.

Самата Мая Манолова заплаши да подаде оставка, ако не бъдат приети трите закона за хората с увреждания. Лидерът на "КТ Подкрепа" пък допусна, че омбудсманът Манолова не е чела достатъчно спорния закон.

Още по темата

"Законът за личната помощ е нещото, с което я качиха на шейната. Този закон почти в същия вид циркулира от 2003 г. Когато започна обсъждането се разбра, че той има много сериозни дефекти и е непригоденЗ", обясни гостът в предаването "Денят ON AIR".

Най-неприятното е, че този проблем няма решение, подчерта Манолов. Според него, ако този закон стане факт, то едните палатки ще бъдат заменени от други палатки, тъй като ще бъдат противопоставени различни групи хора с увреждания.

"Годишно за предоставянето на личен асистент разходите възлизат на 15 хил. лева. Опитайте да си представите за 500 хил. човека колко ще струва тази услуга?", акцентира Манолов, посочвайки недостатъците на проектозакона.

В заключение той посочи пред Bulgaria ON AIR, че бутането на едно правителство не става с 2-3 палатки, а процесът е многофакторен. Но отбеляза, че правителството може и "само да се бутне".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще получават толкова, колкото има за всеки български гражданин. Какво е това искане на пари? Да се замислят малко! За да отидат деца на международни олимпиади се събираха дарения. За децата с увреждания ще се пише специален закон. Не останаха нормални хора в нашата държава. Хора със здрав разсъдък и мисъл за бъдещето. Затова децата ни бягат от България! Кои ще са тези който ще градят и създават благата за утрешния ден, ментално увредените или хората в норма? Нека помислим и за нормалните деца!
57
2
 
3
 
! Отговори
ужасен преди 5 години
И е важно след като ние сме тези, които даваме парите от нашите джобове да можем по някакъв начин да оказваме къде искаме да ни ходят данъците и за какво!
56
4
 
5
 
! Отговори
ужасен преди 5 години
Пенсионер с 40 години стаж - 300 лв. пенсия, майка родила инвалид на 18 без нито 1 ден трудов стаж - 1000 лв.Е, после ми кажете, че тази държава не е сбъркана. И седят навън и искат още и още и още. Искат и то безсрамно, защото НИКОЙ не им е длъжен. Държавата сме ние - хората. Парите не падат от небето. Идват от моя (е не точно моя, аз съм в сивия точно поради тая причина) джоб. Някой питал ли ме е дали искам да ги давам тия пари!?
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм като вас платен ***! Истината трябва да се казва директно! Казах я и на мамите с подарените им черни тениски. Стига лицемерие!
54
2
 
3
 
! Отговори
Велин преди 5 години
Този просто трябва да се скрие, ама няма да стане щото яко е захапал кокала !!! И кой му е дал кокала,а !?!?!?
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им гледа децата на майките докато се прозяват пред Парламента? За личните асистенти плащаме ние работещите. За пенсиите също. Нямат срам! Докога ще търпим това?
52
3
 
1
 
! Отговори
Жител преди 5 години
Бате, освен да папаш и дращиш, що си на белио свет?!?
51
5
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 5 години
Ти засягаш много важен въпрос. Майка ми е имала две такива състудентки, и двете влезли да следват като дъщери на АБПФК. Пишели им оценки "за хатър". Едната имала майка с леки псих. отклонения, но хубава жена от видно семейство. С други думи, омъжили я, за да имат внуче.Тези жени са се омъжили и са родили по едно, после мъжете им са ги зарязали. Детето на едната и то не е с всичкия. За детето на другата майка ми не знае нищо.Трябва да се вземат строги мерки да не се възпроизвеждат такива!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАНОЛОВ Е ПЪРВА ДРУЖКА НА ВЛАСТТА. ТАРИКАТ.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикати защитаващи държавата???
48
2
 
4
 
! Отговори
ТОШО преди 5 години
До Анонимен: ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ПРОБЛЕМ ,КОЙТО ПРОФСЪЮЗИТЕ / И ДВАТА / ДА СА РЕШИЛИ ЗА 30 ГОДИНИ ? ОТГОВОРЪТ Е ЕДНА ГОЛЯМА НУЛА ! ЖИВУРКАТ СИ , ПРАВЯТ МЕТАНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВИЖТЕ ДО КАКВИ ИЗКАЗВАНИЯ СТИГНАХА НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представление-15000 по 500000=7.500 000 000-7,5 млрд. годишно за разсход по лични асистенти за децата с увреждания по групи,но за този разсход има няколко възможности-държаваен,общински,личен от семействата,смесен като разсход към бюджетите на съответните и отчет с примерена тежест в процентно отношение спрямо възможностите им и по групи на тежест на заболяванията и уврежданията по категоризации и инвалидност както и отдалеченост от центрове за лечение и настаняване,но не се трупат допълнителни
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Годишно разходите щели да достигнат 15000 лв. Ей много пари са това. Ами дайте да ги отстрелваме болните недъгавите и сакатите та да не вкарват държавата в разходи а държавните ни мъже и жени в неудобни ситуации
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Броят на децата с увреждания става все по-голям и никой не изследва проблема.Познавам семейство с 3 деца, и трите с ментални увреждания. Сега чакат четвърто, най-вероятно и то ще е такова. Очевидно имат генетични увреждания, но никой не ги спира - раждат ли раждат. И такива не са единици.И после някой е длъжен да ги изхранва тези деца.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КНСБ, и Подкрепа добре се разбират с КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ДВАТА СИНДИКАТА ЗАЩИТАВАТ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ, ЗАЩОТО ПОЛУЧАВАТ ОТ ТАМ МИЛИОНИ.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикат на властта "Подкрепа". Подкрепа за властта, винаги когато има нужда.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощта трябва да е обществена, да има дневни центрове като детски градини за възрастни над 18 години, където майките да си оставят най-после отгледаните деца. И да се освободят от тях на 18 години, вместо на 0 години. Играят си на майки и деца до 18 години и след това играта свършва. Искат държавата да доотгледа децата им.
40
2
 
4
 
! Отговори
шоп преди 5 години
До ???На Манолова мъж й! :)
39
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 5 години
Кой е тоя Манолов?