Дебатът за миграцията – надвиснал над Германия

Новият баварски премиер с критики към канцлера Ангела Меркел
Обновена: 22 юни 2018 21:32 | 22 юни 2018 21:32,
30
Дебатът за миграцията – надвиснал над Германия
Снимкa: Reuters

Германия трябва да вземе ключови решения спрямо дебата за масовата миграция, надвиснал над политиката на ЕС, пише баварският премиер Маркус Зьодер в статия, публикувана във в. "Велт" по случай сто дни от идването му на власт в германската провинция, предаде ДПА.

Консервативният лидер подлага на остра критика политиката на отворените врати към имигрантите, възприета от канцлерката Ангела Меркел през 2015 г. и заявява: "Германия е на кръстопът".

Още по темата

Зьодер отбелязва, че за първи път в съвременна Германия се е появила демократично легитимирана сила - "Алтернатива за Германия" - намираща се по-дясно в политическия спектър от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и неговия Християнсоциален съюз (ХСС), базиран в Бавария.

Според Зьодер, съюзът между ХДС и ХСС трябва да отговори на ключовия въпрос дали има силата в дългосрочен план да "направи трайно предложение на тези, които са разтревожени, които искат силна държава, защита за Европа, както и тези, на които е скъпа собствената им културна идентичност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 24: Не му е лесна работата на Бойко. Досега слушкаше баба Меркел, получаваше еврофондове и се държеше на повърхността. Сега ако трябва да избира дали да приеме 50000 мигранти или да откаже на Меркел, каквото и да реши, не му носи светло бъдеще.Ще шикалкави и ще отлага (както винаги), но няма да го чакат до безкрайност. Това не е проекта "Белене" за да го протака, да го пуска и да го спира колкото си иска.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел има следната дилема:Или ще накара Боко да вземе 50000 мигранти, или ще подаде оставка.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африканци и араби нямат никаква работа в ЕС,да си правят арабски и африкански съюзи по техните си ареали на произход и населяване.Да не се настаняват тук наготово защото никой европейски народ не ги желае.Да не се хващат на въдицата на пупулистични политици като Меркел защото политиците идват и си отиват.ЕС е съюз на християнските европейски държави.Останалите кой от къде е.
21
6
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
А теб къде да те върнат? В близкия или малко по-далечния Изток? Зависи коя историческа теория ти повече допада!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички африкански и арабски мъже от 10 до 70 години незабавно депортиране в Африка и Близкия изток.Временно убежище в Европа само за жени,деца под 10 години и старци над 70.Ако не им харесва да си прибират и жените и децата и обратно към дома им.
19
5
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Бял, бял, колко да си бял! В Мюнхен има музей на национал- социалистите. Там може да провериш колко си бял. Смятам, че по цвят би попаднал моментално в първия влак за Аушвиц.
18
4
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Това е проблем от компетенцията на наш ***. Съдран, пиян, разпран, за срам, че географски е в Европа, всичко знае, нищо не може! Хайде по ракия, че да ги оправяме германците!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди няма и 20г. от същатат тази Германия ме гониха като мръсно коте- бял европеец. Сега ...
16
0
 
8
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименТия дето нямат документи ще ги връщат със самолети-пускане с парашут над съответния континент.Щото си личат кои са от Африка и кои от Азия.Впрочем,най-вероятно миг преди скока ще си признаят откъде са.
15
1
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Баба Меркел изпусна момента да се оттегли с чест.Колкото повече се натиска на поста-по-голям срам ще бере,когато я изритат.Ама нейна си работа-щом иска да влезе в историята като унищожителка на Германия...
14
3
 
9
 
! Отговори
Падрето от Белене преди 5 години
Аз се завърнал в България и иска пусреста безанци! Белене и католиците в България са готови да посрещнат всеки изстрадал безанец, че и краката да му омият! Като за начало на Елин Пелин да се пратят 6-7 хиляди сирийски семейства!! После пак ще ме дават по Нова Телевизия и Ани Салич сте говори за мене като за герой!
13
0
 
17
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Бабичката ше я гътнат ли дойчовците ? :))) дърта еврейка за едни пари си набута милион арабескуси в държавата . Ся и е зле.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ни ги връщат.казаха го още когато ги регистрираха.ама вие се радвахте че се регистрират и заминават за Германия.Меркел спасява властта си и изпълнява Дъмбл.споразумение.което не е правилно особено за страните в периферията на ЕС
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хдс/ хсс е в съюз с техните етнически партии, които дърпат конците в момента, ако се съди по състава на кабинета
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само един въпрос.къде ще върнете бежанец който си е унищожил личните документи.от коя страна е?
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един атентат или даване на гласност на брутално изнасилване ще бутне бабата.но тези навлеци ще останат години.въпросът е да те спрат африканците с корабите .иракчаните и афганистанците от Турция
8
0
 
12
 
! Отговори
назе преди 5 години
то дообре казано бабата мигрант мое и да си оди,а ша вземе ли и деца с нея...?????
7
3
 
19
 
! Отговори
до Уфцете тука преди 5 години
Нищо няма да се случе , ако някой си мисли от вас че еди си какво ще стане сега , тука по принцип комнетират хора които само чели няква статия и то на български , алооооо мили ми коментиращи Уфце в Германия каквито Скандали да има винаги се казва и показва че се прави нещо , примерно малолетните Бежанци ходят на Училище а нашенци в немския Арбайтсамт не ги е грижа че били от страна членка на ЕС просто са захвърлени и никой не се занимава с тях , всичко се прави само за Бежанците
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата требе да си оди,а после нов процес Нюрберг!
5
1
 
11
 
! Отговори
до Авторката преди 5 години
Как точно сте прочели от немския Велт като там се изисква регистрация с абонамент , не може да се види Статията без регистрация , Дн-ес.бг придължава да лъже и *** хората , дали не е време Симеонов да почва проверки по Медиите