Като нямат хляб, да ядат пасти... На кого му пука за якето на Мелания?

След скандала с първата дама в социалните мрежи заваляха коментари
Обновена: 22 юни 2018 20:16 | 22 юни 2018 20:00,
25

 Снимка: Twittter

След бурята от възмущение по повод якето на Меляния Тръмп, социалните мрежи в САЩ не пропуснаха да се включат.

Политици, обществени личности и обикновени потребители заляха онлайн пространството с вълна от колажи и публикации, които осмиват облеклото на първата дама.

Припомняме ви, че през изминалия ден първата дама на САЩ посети Тексас по повод условията, в които са държани бежанските семейства на мексиканската граница. Отзвукът от визитата обаче бе насочен към якето на Мелания Тръмп, на чийто гръб с големи букви бе изписано: "Изобщо не ми пука, а на теб?".  И интернет не пропусна това. 

Говорителката на първата дама на САЩ Стефани Гришам отговори на нападките срещу съпругата на Доналд Тръмп: "Това е просто яке. Няма скрито послание. След днешното важно посещение в Тексас, нядявам се, медиите няма да се фокусират върху гардероба на Мелания Тръмп." И дори стартира кампания в социалните мрежи с хаштага  #ItsJustAJacket (#ТоваЕПростоЯке).

Още по темата

Доналд Тръмп също е доста активен в Twitter и не пропусна да защити съпругата си:  "Наистина не ми пука, а на теб?", изписано на гърба на якето на Мелания, се отнася до фалшивите новини. Мелания научи колко непочтени са тези медии и вече не я е грижа!"

От своя страна членове на Демократичната партия изразиха своето открито недоволство със снимки. 

Дина Титъс – американски политик и член на демократите публикува колаж и написа: "Хей, Мелания, опитай този размер!". А на снимката се вижда как американския политик е залепил бял лист на гърба си с думите "На мен ми пука".

От своя страна Вал Демингс – полицейски служител и политик, пусна в своя Twitter профил друг колаж – малко дете, което държи за ръка Статуята на свободата. Статуята носи същото яке като Мелания Тръмп. Разликата е в надписа - "На всички трябва да ни пука." А под снимката Вал Демингс пише: "Като публични личности, работата ни е да ни пука".

Освен политиците, онлайн потребителите също не пропуснаха "гафа" на Мелания. В един от профилите в Twitter бе публикуван "целият гардероб" на първата дама. Шапката, на която изписано "Да ядат пасти" (което се отнася до популярната фраза на Мария Антоанета - "Като нямат хляб, да ядат пасти."), катинар с думите: "Само умните емигранти се женят за богаташи, права ли съм?? хаха", и розова тениска с надпис "Технически погледнато, бедните хора ли са?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
"Като нямат хляб, да ядат пасти" - един от най-популярните фалшиви цитати. Мария-Антоанета никога не е казала това.
14
1
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
И защо да не изпоузва социалните мрежи Тръмп и другите като всички нас.Това че е президент,не го прави нещо повече от народа.Той е избран и поставен да служи на народа,не да се прави на вожда-слънце като Путин,Ердо и Ким и робите да му се кланят и възхваляват.
13
1
 
10
 
! Отговори
До Дн*ес.бг преди 5 години
Новината е Протест срещу FAKE NEWS но тоа сайт Днес.бг побе само краде Текстове и накрая пак пак нищо не разбрали , жалко за хората които въобще кликат тука
12
8
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Ама ние сме воювали с тях тогава бе! Ти ми говориш за Втората световна война. Да, бомбардирали са София, по-силния побеждава другия, и ние ако имахме бомбардировачи щяхме да бомбим Ню Йорк! Иначе ние щото не сме избили американци сигурно по това време? Това е войната, по-силния побеждава!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до коментар 1 Само разрушиха София,избиха хиляди Българи и за децата дарове - минирани куклички,писалки .
10
28
 
9
 
! Отговори
до коментар 1 преди 5 години
На мен ми пука за САЩ, да. Бяло, християнско население което управлява държавата, чepните и лaтиносите са за пълнеж. САЩ никога нищо лошо не е направил на България, за разлика от държавата в Сибир. Те ни отнеха Македония, САЩ ни предлага Македония обратно, но дали ни стиска? Хората наготово ни подават ръка, ние се дърпаме. САЩ винаги са били най-надеждния бизнес партньор на България.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми сля да чистя времето мете
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва време в което ще реве от това си начиние обещал съм го а дотогава приятно пиене
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пратката от англия ли отиде натам дано се наядеш крадецо
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тая грешка *** дали греши в друго
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те имат хляб тия бе не са гладни за хляб.С айфони и лаптопи са всичките.Техните са шарили десетки хиляди долари да ги карат в Америка трафикантите на социални помощи.Не са гладни за хляб искат доларес.Големи зелени.И да не плащат като отидат в болницата нито в колеж щото са "социално слаби" Слаби,слаби колко да са слаби.Дъртите с пикапи и джипове всяка вечер яко кока и трева и по бардаците на стриптийз.Тва като бг ромалете.Голи,боси ама с по 2 кила златни ланци и няколко мерцедеса или бмв-та.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мелания се опълчи открито на Тръмп и този надпис е за него. Не знам какво му е сложното да се разбере.
3
2
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
Ми то се знае как е там ти чакаш другия ги взел
2
1
 
0
 
! Отговори
veselia klas преди 5 години
И на незаслужилите дават по 10 в угърчин браво
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не ми пука за САЩ.А на вас?