New Dacia Duster

А ако всяка седмица в Европа падаха по 2 пътнически самолета?

А ако всяка седмица в Европа падаха по 2 пътнически самолета?

А ако всяка седмица в Европа падаха по 2 пътнически самолета?

Реклама Renault Arkana
“Ако по два пътнически самолета падаха на територията на Европа всяка седмица, обществената и политическата реакция щяха да доведат до промени. Подобренията в авиационната безопасност в ЕВропа направиха точно това през последните 50 години направиха. Сега се нуждаем от адекватен системен подход и при пътната безопасност”. Това коментира Антонио Авеносо, изпълнителен директор на Европейски съвет за безопасност на транспорта (ETSC) по повод последното проучване на организацията, според което всяка седмица по европейските пътища умират 500 човека.

Според ETSC, правителствата трябва да демонстрират силна воля и да предприемат спешни мерки, в това число и сериозни инвестиции в обезопасяването на инфраструктурата, за да се намали внушителната бройка смъртни случаи по европейските пътища.

Данните от проучването сочат, че през изминалата година по пътищата на Европа са загинали 25 250 човека, което въпреки че е с 2% по-малко в сравнение с 2016 година, представлява понижение от едва 3% на базата на изминалите четири години.

Единствените две държави в Европа, които имат шанс да постигнат заложеното двойно намаляване в смъртните случаи по пътищата си към 2020 година са Естония и Гърция,

Проучването на ETSC сочи, че България се намира в дъното на класацията по отношение на процентното намаляване на смъртните случаи по пътищата за периода 2010-2017 година, като отстъпва само на Румъния и Малта.

България и Румъния заемат последните две места и по отношение на брой смъртни случаи на 1 000 000 от население, като съответните им показатели са 96 и 99. Средният показател за ЕВропа за изминалата година е бил 50 смъртни случая, а през 2016 63. Най-добрите показатели се регистрират в Норвегия (20 на милион), след което се подреждат Швеция, Великобритания и Швейцария (28 на милион). Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Lamborghini Urus и като зареждаем хибрид (Видео)

Апр 24, 2024