Без провали: Справихме се с европредседателството!

Поптодорова: Намеса между Македония и Гърция щеше да забави процеса
Обновена: 19 юни 2018 12:41 | 19 юни 2018 12:30, Елка Василева
105

След големия трепет идва и краят на eвропредседателството. Какво постигнахме и как подаваме щафетата на Австрия?

"Справихме се по-добре, отколкото очаквахме. Имаше стройно следване на дневния ред. Нямаше гръмки провали. Постигна се възможното и това е добър знак. Първото изпитание да се усетим част от общността го преминахме", посочи вицепрезидентът на "Асоциацията на Атлантическия договор" Елена Поптодорова.

През този период поставихме много силен акцент върху Западните Балкани, но според госта в „България сутрин“ нямаше да можем да го поставим, ако вече Брюксел не беше поел тази тема.

"Подписването на договора между Македония и Гърция се случи едва след позитивната среда, която договорът за добросъседство помежду ни със Скопие създаде. Всяка наша намеса в процеса по смяната на името на Македония може да усложни и забави промените. Ние имаме интерес този проблем да бъде решен", подчерта Поптодорова.

По отношение на държавните ни лидери тя посочи, че президентът Румен Радев учи тънкостите на длъжността си в движение. А колкото до премиера Борисов според Поптодорова никой не може да се самоопредели като медиатор.

"Българският премиер никога не е имал самостоятелна инициативна роля. Винаги позицията му е договорена. Посредникът осъществява вербалната комуникация между две страни. При следващо европредседателство трябва да има по-внимателен подбор къде да пребивават делегатите", изтъкна Елена Поптодорова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тва Никол Кидман на 77 годи ни ли е или е Леля Елена дето продава натовски кремчета на стената на плача, майнастената е тази стена дето студентите плачат когато неискар приемните изпити и после треа да мажат оня си орган кът идът на суджук рандеву!
82
0
 
0
 
! Отговори
Оил Фрау преди 5 години
може ли да си представим ако тази Антическа Мадам дьо Ойл щом тя е крала Кремчета от НАТОВски съюзническа държава, колко крадът тия над нея.
81
0
 
3
 
! Отговори
келеш преди 5 години
Неморалните крадци , нямат морално право да дават съвети.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къдравия кичурник крие плешливост 3-тя степен
79
0
 
3
 
! Отговори
ElenOil преди 5 години
Ильонъ Смазкътъ
78
0
 
5
 
! Отговори
ем такава-ем онакава преди 5 години
Хелена Атлантическа по скоро еЛьонучка Антическанемам напротив жена като тази да е стара или па грозна, но да ема стара и ем грозна и освен това е крама мехлеми от НАТОвски съюзник. най-много с таз овча прическа да свърши работа в натовските WC-та като шомпол на тоалетна канализация на преяли с препечени тикви
77
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Чудя се коя е по нагла - Меркелица, дето покани араби и сега иска да се оттърве срещу пари или тази крадла, която няма срам да се показва да я гледат и да се вре. Моля гласувайте за Меркел зелено, за Поптодорова червено (тя си е и комунистка).
76
0
 
4
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
О, И КРАДЛАТА С НАТОВСКИ ИМУНИТЕТ СЕ ОБАДИ. И ТЯ ПРИКАЗВА ПРОСТОТИИ.
75
0
 
8
 
! Отговори
Бай Колю преди 5 години
Крадла. Не прочетох статията и никога повече няма да чета за тази крадла крадлива.
74
0
 
9
 
! Отговори
КремОна преди 5 години
Щеше да е добра новина ако не беше дошла от мехлемчето.
73
0
 
14
 
! Отговори
wild horse преди 5 години
Пак ли изтупаха нафталина от тази крадла?! Някой много иска отново да я върне в играта,отвратително!
72
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 5 години
Кадър на 2:55-минута от видео-записа дава пълна увереност, че имаме работа с рядък клиничен случай.Поведението на тоя шарен клоун показва, че отклоненията й бързо напредват и стремглаво се развиват. Не смея да предположа докъде ще стигне, но със сигурност ще свърши доста зле, ако ще и да си мисли, че е президент на президентите на всички "Асоциации" на "глобалните" "Атлантически" "договори" и т.н. ...
71
0
 
7
 
! Отговори
рошаво и въшкитен преди 5 години
Бат Бойко да фата тъз за яката и одма у рякътъ. Цецито Цачева е мноо по млада, няма прогресиращи бръчки и единственно органите под корема и под гърба показват че е била мост между парламентарните отряди
70
0
 
7
 
! Отговори
Дие грандмодер Яга преди 5 години
Дие Ойл Фрау Шпекен зи мухен ин дер Косите фрънтифлюшкен дие грозитенХелена ди вундербатен хатен ес газагтенундерен зу фльорзен: Намаше голями провали...освен дето от територията на енда ЕУска държава, от магазинче на нейно летище бе откраднат крем за смазване на дърти разшлякани и виснали кожи от които косата неможе да то настръхне. Тая явно е виждала Баба си Яга облечена като полски криминален офицер та от свърхастръхването перуката й се замасурила като на многогодишна текезесарска уфсъ
69
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ленче, кремчето свърши ли вече?
68
0
 
20
 
! Отговори
Х преди 5 години
Tази хубавица така си *** CV- то, че не би т/ о повече да си показва суратя. Сега без никакъв срам се *** и флиртува пред тв студиа. Само нахалните и арогантни хора имат такова поведение.
67
0
 
15
 
! Отговори
Д преди 5 години
Крадла какво розбира
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо я бутат навсякъде тая жена. Толкова ли няма кой да ни обяснява?Искат да ни кажат, че може и да крадем, но това сме ние и затова може.Вчера момчето го пребиха, понеже не си дупчило билет.
65
0
 
25
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Това ли е най - големия капацитет по въпросите на европредседателството? От кой нафталинен долап изпълзя този молец?
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни имена си избират криптоевреите - Поптодорова, Зеленогорски, Орешарски, Пирински и т.н.