Lasurit

Карастоянов с първа победа в Eneos Cup

Карастоянов с първа победа в Eneos Cup

Карастоянов с първа победа в Eneos Cup

Реклама Renault Arkana
Кольо Карастоянов спечели първата си победа в автомобилния шампионат Eneos Cup. Това стана в неделя по време на третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който се проведе в Русе.

Карастоянов стартира от първа позиция, след като бе най-бърз в квалификациите. От старта до финала той нямаше проблеми и финишира като победител. Втори, на близо 5 секунди зад него, завърши двукратният победител за тази година и лидер в шампионата Венцислав Станев. Трети финишира Христо Чаков. Миналогодишният шампион Ташо Ташев завърши на четвърта позиция, а Денислав Терзийски остана пети. Васил Александров, Антоний Тонев и Николай Петров допълниха осмицата.

В състезанието стартираха всички осем автомобила от едномарковия шампионат. Това се случи благодарение на механиците на КА-2 Рейсинг Тийм, които прекараха една безсънна нощ, за да поправят автомобилите на Христо Чаков и Николай Петров.

Следващият старт от сериите Eneos Cup ще бъде на писта Стара Загора в края на месец септември, когато ще бъде подновен националният шампионат. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии