New Dacia Duster

Победа за Toyota Gazoo Racing в 24-те часа на Льо Ман


Победа за Toyota Gazoo Racing в 24-те часа на Льо Ман


Победа за Toyota Gazoo Racing в 24-те часа на Льо Ман


Реклама Opel Stock
Буеми, Накаджима и Фернандо Алонсо победиха в 24 часа на Льо Ман със своя хибрид Toyota

Първа победа за Toyota на Льо Ман

Себастиен Буеми, Казуки Накаджима и Фернандо Алонсо стартираха от първа позиция с хибриден болид #8 TS050 и накрая развяха победния кариран флаг след 388 напрегнати и на моменти доста драматични обиколки на Пистата де ла Сарт като така увеличиха още повече успехите / напредъка си в Световния шампионат за издръжливост (WEC)
Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес, които бяха на чело на състезанието за продължителни периоди от време с хибриден Toyota автомобил #7 TS050, направиха резултата абсолютно перфектен като класираха Toyota и на втората позиция и то пред очите на цели 256,900 фена.

Toyota, която досега е участвала с общо 47 спортни автомобила на Льо Ман и е финиширала в челаната тройка 6 пъти, успя да стане вторият японски производител, който печели на Писта дьо ла Сарт, а пилотът Казуки Накаджима е първият японец, спечелил, състезавайки се, с японски автомобил.

Постижението е резултат от интензивни и целенасочени усилия на колегите от TOYOTA GAZOO Racing от Хигаши-Фуджи и Колон, които непрекъснато подобряват хибридната технология и ето че тя успя да спечели състезанието този уикенд, използвайки с 35% по-малко гориво отколкото през 2012 г., когато компанията се е завърнала към традицията си в състезанията за издръжливост.

Двата хибридни спортни автомобила TS050 се движат много близо един до друг през първите 5,286 км., а после започват да се надпреварват, разменяйки позициите си на няколко пъти, което внася доза драматизъм и адреналин.

Две наказателни спирания за автомобил #8 при само едно за другия Toyota болид, налагат нуждата от впечатляваща нощна надпревара на Фернандо Алонсо с времето, която да върне добрия резултат именно в ден, когато всички пилоти са изложени на огромно напрежение.

Проблем с горивото в по-късен етап на ралито е причина за изоставането на Toyota хибрид №7 във финалната обиколка и така Казуки успява да пожъне победа за автомобил №8 с преднина от две обиколки. На трето място се класира автомобил №3 Rebellion, с 12 обиколки по-малко.

След девет седмичен период на почивка, TOYOTA GAZOO Racing ще се върне в действие на 17-19 август за 6-те часа на Силвърстоун, третия етап на сезон 2018-19 на Световния шампионат за издръжливост (WEC). Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024