Лев по лев... Забравени от държавата села събират пари да ремонтират път

До момента събрали почти 2 000 лева за асфалт и други консумативи
19 юни 2018 07:10,
35
Лев по лев... Забравени от държавата села събират пари да ремонтират път
Снимка: архив Reuters

Забравени от държавата села събират пари за асфалт. Жителите на крайдунавските села Горни и Долни Вадин ще запълнят сами дупките по пътя до Крушовене, който е в трагично състояние, тъй като институциите не изпълняват ангажиментите си. Пътят е републикански и поддръжката му е отговорност на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Достъпът на линейки е почти невъзможен, а близо половината автобусни линии са спрени, заяви за "Дарик" един от инициаторите на кампанията Александър Георгиев.

Изключително трудно е и за училищния автобус, който превозва всеки ден децата от двете села до училището в Крушовене, каза от своя страна Анелия Радулова, секретар на читалището в Долни Вадин, което е партньор на инициативата. Тя добави, че когато вали дъжд, кал залива пътя и автомобилите затъват.
 
След десетки писма до институции за пътната отсечка, която не е ремонтирана от 40 години, жителите на двете оряховски села вече не вярват и не разчитат на държавата.
 
До момента са събрани около 2000 лева за студен асфалт и гориво за резачки и косачки. На 23 юни, събота, доброволците ще запълнят сами част от дупките и ще разчистят растителността, която е завзела едното платно.
 
По ирония на съдбата селата Горни и Долни Вадин, които се намират на най-големия воден път в Европа - река Дунав, са на практика почти изолирани. Преди около месец група младежи решават, че им омръзнало да пишат писма до държавните институции, които носят отговорност за пътната отсечка.
 
Читалището в Долни Вадин е партньор на кампанията. То е предоставило банковата си сметка за желаещите да дарят средства. Дарения се приемат и в касата на културната институция.
 
Около 20 доброволци да заявили желание да се включат в ремонта на пътя, уточни Александър Георгиев. Кампанията продължава до сряда, 20 юни, включително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Баси падението !!! Това кметове, това областен...за кво взимат заплати тия търтеи ? Нали са сложени там да са в услуга на населението ? Или греша ? Карловското кметче е пищящ пример за падението в България ! А тия хора, дето ще си правят пътя сами, после ще трябва да бутат рушвет на някой тлъстак, да не ги окошарят, щото са пипали държавна собственост !
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
във всички бели държави около малките населени места има по някой друго едро производство и хората имат препитание и по малките населени места. И в българия беше така подредено ама червените имаха голям мерак те да държат парите в държавата и се получи един изроден преход от който чак сега започване да се съвземаме и то благодарение на ЕС. Иначе щяхме да сме същите диваци като Украйна - макар че скоро те ще ни изпреварят защото там се проля кръв, ние сме кротушковци
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като го ремонтират някой може да ги глоби.. ние сме бананова държава. Обикновенния човек е винаги надупен. Така беше през комунизма, на тях им беше хубаво и така си и остана. Обаче едно време хората нямаше къде да бягат защото на 8км от границата те застрелват. Сега се отвориха границите, кадърните хора избягаха и вече държавата потъва.. само с роми държава не може да има.
28
0
 
6
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Важното е, че партийте си получават яките субсидий от държавния бюджет т.е. от джоба на данакоплатеца. Какво ги интересуват Цвъто, Корни и останалите в каква нищета са потънали хората.
27
2
 
2
 
! Отговори
lol преди 5 години
цела вогариа е забаавена па тее за некфо село ша се борят
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъчето също не го е грижа за малките квартални улици! Ама ще види на изборите!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурно след това и някой винетки ще им иска
24
2
 
20
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Както са тръгнали нещата май скоро и ние като испанците ще правим референдум за автономия! Северна България направо да се отделя, Южна и тя и да оставим Шопите да си се радват на метрото и европрецедателството и след 2 години да ровят по кофите за стари обувки да си сготвят. Крайно време е да се започне, ако едно село е в такава ситуация то хората там да не плащат никакви данъци (нито здравни, пенсионни, свинетки и тн). Нито стотинка на шопските ***! Да ги зарежем така както те нас!
23
0
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
"държавата" даде команда *** на селата и малките градове и това е така от как има демокрация! Но после се чудим и роптаем срещу теизи когато искат да се ОТДЕЛЯТ от "държавата" България! Еми нека продължаваме да се чудим и да роптаем! Явно повечето от нас не могат да правят нищо друго освен да идат до тоалетната не могат да идат сами!
22
0
 
16
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Пука ли им на депутатите, те от тоя път не могат да откраднат, по-добре да си правят измислените магистрали, които се рушат на втория месец и да крадат милиони от джоба на българина! Бойко не те ли е срам ??!!!!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хохохох пак гласувайте за герб,пари имаше за всичко но неможе и със гъзътт си да крадът пример Ахелой за 9 км 45 молиона лева да не е от злато да ибъъаъ и асфалта аз,няма контрол на обществените поръчки и за всичко е куче влачи рейс диря няма.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пътищата могат да са в окаяно състояние, но министрите богатеят с всеки ден. Тиквуня има милиарди, кой го интересува за някакви пътища и за някакви деца...
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази държава няма пари за нищо - нито за пътища, нито за здравеопазване, нито за саниране, нито за поне един изтребител. Всичко е от еврофондове. Другите как имат и за тях, че и да дават, не ми е ясно. Или пък има пари, но се краде здраво.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден все повече се срамувам че съм българин.Управляват ни откровено невежи и крадливи хора.Но народът мълчи ...
17
2
 
23
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Да продължават да си дундуркат Борисисов,докато изчезнат напълно.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е точно. ГРОБ работи по план!
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в село Пловдив сме забравени от кмета Ванчо Тотката. Само хотел Империал не е забравен от общинската хазна
14
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом за почти всичко вече се оправяме сами, за какво са ни тия "управляващи" само да ни крадат ???
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен11- ПРАВ СИ КОЛЕГА,ПЪТИЩАТА ПО КОИТО ХОРАТА ПЪТУВАТ ДО ОТИДАТ ДО СЕЛАТА СА ВСЕ ОТ ЖИВКОВО ВРЕМЕ.
12
1
 
29
 
! Отговори
Радев-глупака преди 5 години
Вчера , Радев заяви:.......Поздравявам Лидерът на Балканите с успешното Европредседателство-----Вижте статията и се поздравете взаимно, жалки създания живеещи в друг свят направен от нашата пот и страдания.