Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци

Ангела Меркел не иска да връщат мигранти едностранно
Обновена: 18 юни 2018 22:57 | 18 юни 2018 22:50, Веселина Йорданова
171
Германия предлага на други страни - пари срещу бежанци
Снимка: архив, Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че ще проведе преговори на и около предстоящата среща на върха на ЕС. Германия може да предложи на други държави членки на ЕС финансова помощ, ако те се съгласят да приемат обратно мигрантите, подали молби за убежище на тяхна територия, отбеляза Меркел.

Германският канцлер заяви, че двустранните споразумения, които цели да сключи с Италия, Австрия и други държави, ще бъдат подобни на онова, договорено от ЕС с Турция през 2016 г.

Тя ще даде отчет за тези разговори пред партията си на 1 юли, предаде Асошиейтед прес.

Меркел подчерта, че не иска Германия едностранно да започне да връща мигранти на границите си - нещо, за което призовава вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) - традиционния баварски партньор на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

Меркел отбеляза, че ХДС и ХСС имат общата цел имиграцията към Германия да бъде по-добре организирана, а броят на мигрантите, влизащи в Германия - значително намален, предаде Ройтерс.

Канцлерката каза, че германските власти няма да допускат мигранти, които са вече регистрирани в други европейски страни, но подчерта също, че няма да има "автоматичен механизъм" за отхвърляне на бежанци на границата.

"Европейската комисия споделя гледната точка, че единствено европейско решение и европейска съгласуваност могат да решат този проблем, виждали сме това в миналото", заяви днес говорителят на ЕК Маргаритис Схинас, цитиран от Франс прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исперкало и напикаващо се бабе !
137
2
 
1
 
! Отговори
Paul преди 5 години
O, Ankeee, otkadia imash tolko mnogo pari za robi...pokaji proizhoda Ankee...tva parite ot vlakovete s nacistkoto offshorno zlato li sa Ankeee?
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА Източна Европа да бъде оставена на мира.
135
2
 
8
 
! Отговори
Хансове преди 5 години
Тъпацци..едно общество, което никога не е било готово да приеме различните. А закакво им беше да ги канят? Сърбайте си попарата сега. Никой не ви в длъжен да ги приема.
134
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа,вдигате ни тока,бензина,парното,топлата вода а оттам всички хранит.стоки и услуги,а т.н.бежанци ще издържаме и топлим,какво ни интересуват еврофондовете,които фирми с корупция присвояват?
133
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля,че познавам един който ще ги вземе срещу потупване по рамото
132
2
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Ако дадът на Бойко ще ги вземе всичките. После ще го гоним из Банкя със камъни.
131
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анониментоя "някой от наште" е един-"баштицата на нацията,Титанът на мисълта и словото",по-известен като "Боко Тиквата"....И няма да се подведе,просто ще изпълни заповедта..
130
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанци за пари, това е като в роботърговията 17-18век.За такова нещо после са бесили. Да не сбърка някой от наште да се подведе.
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха щом е за меркел и пари, Бочко веднага ще ни вземе един милион гости.
128
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия, Франция, Великобритания могат да предлагат пари на африкански страни. Да си изберат по 1-2 африкански страни и да ги издържат, заедно с населението им. За дребни пари ще спрат бежанците, даже европейци ще заминат за Африка. Второ - да платят репарации на Сирия за разруженията и за загубата на войната. Сирийските бежанци ще се върнат в Сирия. За Либия - да назначат сина на Кадафи за лидер на Либия и да му се извинят за разрушенията на държавата. Новият Кадафи ще спира бежанците.
127
2
 
23
 
! Отговори
В ада ще горите! преди 5 години
Европейските лидери са деби*ни! Нашите са умни, но много алчни и крадливи!!!! То беше ясно, че мигрантите са дошли за лесен живот на помощи и свежо европейско месо... И сега германците са подложени на геноцид, като нас. Но винаги има възмездие!!!
126
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега вече баба Шмъркъл проговори на езика на разБойко! Сега България ще се напълни с чаршафи
125
0
 
28
 
! Отговори
9990909 преди 5 години
засега ни спасява фактът , че България е толкова зле икономически , че самите бежанци не искат да стоят тук
124
1
 
32
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
МОЛЯ БХК да се самосезира и да предяви съдебен иск към Меркел -за търговия с хора !!! БХК къде сте ? ХМ ??
123
1
 
18
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Поздравявам режима в България с песента на Лили Иванова в се пее: "..не всико е пари приятелю.." Като зная колко алчи са герберите и колко послушни, смятам че веднага ще се полакомят. Децата им мизестват по Америка....
122
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Дойчовците не разбраха ли че каквото и да измисли тая все е вредно и щураво?!Защо й сърбат попарата,ами не я разкарат "от трона"?
121
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, нали помните, че дядото на патрона на Бойко Сакс-Кобургготски ни включи в Първата световна война срещу 5 милиона дойче марки.Сега, ако Бойко направи същото - ще сънува властта през крив макарон.Никакви бежнци срещу пари в България! Това е национално предателство!!!
120
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче тези сериозно продължават дискусията дали да не вкарат още пет милиона питекантропа. Впечатляващо!!!
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но те са най-много защитени от всички страни от странстващи мигранти идващи от всякави геогравски посоки освен от север и всички ние сме им заслон от тоз съюз,а сега пари на бройка да ги вземем един път кат завинаги или краткосрочно да ни изкарат виновни по разни човешки права за търговия с хора,ама тия са се внесли направо на тях за вносен живот срещу вноска иначе как така ще търчат през огради и полета кат партизански отряд,а ние си ги знаем що са революционна стока в комуфлаж,сякаш няма други