Google пак из пътищата на България: Обновява картите

Ще се фокусират върху информация за междуградските пътища
18 юни 2018 21:05,
26
Google пак из пътищата на България: Обновява картите
Снимка: архив Reuters

Отново ще виждаме колите на Google по улиците. Компанията отново пуска колите по улиците на България, за да актуализира данните си в приложението Maps.

Този път ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Street View е популярна функция на Google Maps, която понастоящем е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида.

Благодарение на тази функция, потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Обиколката на България ще започне на 25 юни и ще продължи около 2 месеца, пише "Монитор".

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.

Както винаги, Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволява на всички потребители да се възползват от Street View.

Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот.

Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения.

Потребителите могат да използват бутона "Подаване на сигнал за проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нарушение на закона 25Остави законоти на адвокатите и не чети конституцията, като дявола Библията.
25
8
 
3
 
! Отговори
нарушение на закона преди 5 години
Чл. 32 от Конституцията на Република България(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
24
2
 
2
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Както винаги, Google полага големи усилия, за да защити неприкосновеността на личния живот...========Браво, убеди ме!
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама то има ли пътища ме/у градовете? не са ли отдавна изкорубени . избушени и надупчени?
22
1
 
3
 
! Отговори
Защо крият преди 5 години
Google maps ако четете направете 1st person на улиците на Иран. И също улиците на северна Корея и южна Корея. Защо тези улици не трябва да бъдат виждани от аутсайдери много е лошо това. Как мислиш да знаем ние хората какво става с Корея или Иран ако не им видим улиците и градовете им. Какво ще стане кво толкова крият от света тези гашни.и . Ей казвам ви тези ще направят някоя война щом се крият така от света Корея и Иран не ми харесва тази работа.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първото стрийтвю на БГ е от 2012, снимано предимно Февруари-Март в края на най-суровата зима от поне 20 години. Естествено всичко изглежда ужасно. След това има стрийтвю от 2015 предимно от лятото, но с малко покритие. Няма някои нови пътища въпреки че тогава бяха готови вече. Дано сега снимат пак през лятото, но да покрият повече от 2015-та.П.с. Не е вярно, че няма стрийтвю от Германия. Има, но само големите градове. В момента обаче снимат и останалото.
20
4
 
6
 
! Отговори
Илия преди 5 години
Жив шпионаж си е ако питате мен! Едни държави ги има, а други ги няма...после се чудете кое и защо станало?! Нямаме никакви закони за защита, всичко им предиставяме на тепсия "заповядайте, моля!"
19
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Пак ще снимат как някой пикае в канавката край пътя...
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За мен гугъл доста са навредили на имиджа ни по тоя начин."ХААХАХАХХАххахаххаХАХАХХАХ.ДОбре.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15В Белгия се счита за проява на особено лощ вкус, да си "джиткаш" с Ferrari или Lamborghini, поне сред населението, което си струва. Но иначе си прав за всичко останало.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...а пък поданиците в царството на великия Магистрало-строител Боце Банкянский в евро-председателстващата София качват снимки на изкъртените си тротоари и изорани улици у ХелпБук и всяка неделя се молят на св. Фандък Компирский следващата петилетка и пред тях да сложат павета или някаква неземна сила да извърши преливащите кофи и магарешки каруци по булевардите
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Белгия и Холандия дори и в най- забутаното селце с 10 жители и всяка пътечка е асфалтирана с маркировки, вело алеи , светофари и табелки на всяка крачка. Асфалта е като стъкло и си джиткат с ферарита и ламборджинита до съседното село. У евро председателстващия *** , межународен път Е 79 изглежда като африканската джунгла от рали Париж - Дакар. Благодарение на Гугъл целия свят сега ще ни види видимите резултати на великия ни строител Боко Аутобански хехехех
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоогле булсатком крадат профили на хора подчертавам тъи като сутринта засякох снимката си на янко ако засека подобно булсат ловеч ще ги сезирам там където трябва закон за защита на лични данни
13
0
 
7
 
! Отговори
ГГууггллъълл преди 5 години
И аз мислех така, но като приказвах с един германец и го закачих на тая тема той каза "Как бе? Я виж тука - ето ми офиса." Оказа е че, в Германия ги има големите градове като Франкфурт и Мюнхен, но не и малките и пътищата между тях.В Австрия има няколко площада във Виена и една-две улици в Грац. Въпрос на някакви законови забрани.
12
3
 
15
 
! Отговори
Доста закъсняха преди 5 години
Браво! Най-накрая. Толкова неща се промениха за 5 год., особено при сградите и новото строителство.
11
2
 
1
 
! Отговори
ДО 10 преди 5 години
Не те разбрахме ?Мюнхен го има а Виена също я има ама я няма ?Нещо да не си се сбъркал ?
10
1
 
4
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Да бе, няма я Германия. Или Мюнхен например е в Конго?За Виена е вярно, но си има причини.
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой пътища вече ги няма ,а по други могат да минат само с танк .
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно, че Германия, Австрия и още 2-3 места ги няма, интересно.
7
2
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо Русия е в Гугъл Улици , а Германия я няма като Северна Корея ?