Евросъюзът не пуска туристи и пари от Крим

Санкциите за анексирането на полуострова – удължени с 1 година
18 юни 2018 18:57, Екип на Dnes.bg
80
Евросъюзът не пуска туристи и пари от Крим
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз удължи с една година санкциите, които прилага срещу присъединения от Русия Кримски полустров. До следващото лято се забранява вносът на стоки, произведени на полуострова, туристическите пътувания и европейските инвестиции в анексираната територия.

Кримските икономически санкции са единствените, които ЕС поддържа на годишна база, за разлика от останалите ограничения, свързани с Украйна, които се подновяват на всеки шест месеца.

До 23 юни 2019 г. европейските компании няма да могат да купуват недвижимост в Крим, да финансират местни компании или да осигуряват услуги, предлагани от тях. Европейските круизни кораби в Черно море няма да могат да спират на кримските руски пристанища, нито живеещи на полуострова местни жители, ще могат да пътуват на туризъм в Европа.

Забранен остава и износът на стоки и технологии за кримски компании или за използване в Крим през чуждестранни фирми в областта на енергетиката, транспорта и телекомуникациите. ЕС не допуска европейско участие в търсенето на газ, петрол и минерални ресурси на територията на руски Крим, както и доставката на апаратура и технологии за тях. Ограничено е и предоставянето на европейско ноу-хау и изпълнителско участие в каквито и да е инфраструктурни проекти в региона.

ЕС е силно ангажиран със суверенитета и териториалната цялост на Украйна, заяви върховният представител за външната политика на Съюза Федерика Могерини. ЕС не признава присъединяването на Крим към Русия през 2014 г. и го смята за нарушение на международното право.

Очаква се ЕС да поднови и други икономически санкции, наложени на Русия заради анексията, които изтичат в края на юли. Става дума за забраната близки до Кремъл банки и компании да се търгуват на европейските борси, както и ограниченията за вноса и износа на оръжия, стоки с двойна употреба и технологии за добив на нефт и газ на територията на цялата федерация.

Решение за тях се очаква да бъде взето от европейските лидери на срещата им в края на месеца в Брюксел. Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще докладват на колегите си за изпълнението от страна на Русия на ангажиментите й по Минските споразумения, чието цялостно прилагане е условие за отпадането на този вид санкции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: РусияЕСсанкциикрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 5 години
Русия да не се мотае и да връща имотите заграбени от нашите братя Кримските Татари.
63
1
 
1
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
европейци кога ще смажем ЕС?КОГА??
62
3
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
В МОЯТА ПРЕКРАСНА РОДИНА БЪЛГАРИЯ- КОГАТО КОМАНДАТА КЪМ КОНЯ Е " ВЪРНИ НАЗАД " СЕ КАЗВА : " ЕС " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
61
1
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 5 години
До АнонименАко ти наистина вярваш че недостига на жилища в Русия е причинен от звествата на фашизма през междусъюзническата война с Гемания ,която наричате втора световна война *** се прегледай. Германия ,която беше победена реши въпроса с жилищата на седмата година след войната ,а Русия която е победител вече над70 години не може да го реши. Какво ти говори това ?
60
3
 
2
 
! Отговори
2+2 преди 5 години
Имперската надменност на руснаците е най-гнусното им качество .Можеха да се договорят с украинците да плащат наема за военната си база с газ или нещо друго и да не създават омраза към себе си ,но те винаги са били такива -избиват народите ,които са им съседи ,заграбват им земята и искат да ги обичат !!!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много е *** таз Европа!долняри са ционистите от ЕС
58
1
 
10
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Това е добра новина. Прибирайте всички *** от Африка и Халифата и не пускайте руснаци, българи, поляци и унгарци. Така тези нации ще останат чисти.Санкциите са полезна карантина зона.Велика Британия сама си ги наложи!
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не налага санкции заради Косово?Както и да притискате Русия нищо няма да постигнете. Не го ли разбрахте?Как да си обясним, че Кримският мост беше строен от най-големите западни строителни фирми и никой копче не им каза??
56
3
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
EC, САЩ, НАТО и приятели се разцепват от яд, че не можаха да 'демократизират' Украйна. А, хората от Крим са доволни, че се освободиха от Киевския тормоз. Ходете и ги питайте сами дали сега не им е по-добре!
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тъжноОх, много тъжно, когато доказани селятъпци искат да правят хумор, много тъжно ...
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТОГлупарато ... Малоумато ... Тапо злобато ...
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Скoт, обаче си ти, защото си невеж, зомбшииран и тъъъъъп центаджия. Пукате от злоба, че Русия живее все по-добре и по-добре, че руснаците са образовани, модно облечени, сега изпълняват грандиозна строителна програма, за да ликвидират недостига на жилища, причинен им от зверствата на фашизма и последвалата неистова злоба от страна на "добричкия" Запад, който с адски средства им пречи, за да сложи ръка върху свещената руска земя. Долни алчни лицемери!
52
19
 
2
 
! Отговори
do 49 преди 5 години
Що трябва да наложи. Руснаците вече са наложили санкции .. от които страда самия руски народ. Те самите си спират вноса на сирена, меса и какво ли не друго от Европа в отговор на това, че не пускат политиците им на запад.
51
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кев ми е да чета коментарите!Газ пикаят рубладжиите на ПУ тя, ревът като ранена руска мечка, кеф.Съжалявам само за бедния руски народец, който притежава най големите природни ресурси на света а е принуден от ПУ тя и олигарсите му да живеят като скотове!
50
2
 
22
 
! Отговори
Д преди 5 години
Ес да си гледа работа крим се оправи и без него ако беше война като на донбас ес ще е доволен а така хората живеят добре и той не доволен крим руски и точка те имот море
49
4
 
22
 
! Отговори
Саманта преди 5 години
Парада на гейовете и лезбийките третополовите и джендърите тръгва от Козяк. Голямо мега хипер ДУПЕР парти с АМгъл/американският посланик/ Рубен! Ще има DUREX за всички гей птички съвсем безплатно!
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Евросъюзът не пуска туристи и пари от Крим"ХААХАХАХХААХХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААААААА...................
47
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Русия трябва да наложи санкции на Германия за обединяването на източна и западна. Същото ще е...А като се има впредвид, че Русия не си е прибрала всичките територии, които и принадлежат...
46
25
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До ha haизостанала и бедна България. И за сателит не става Изостанала и бедна България е на едно от най-хубавите места в сяета, а Велика *** има 8 месеца зима и робите там преживяват от замръзнали картошки и сальоние агурчики. Руските роби дават мило и драго да купят нещо, което всеки българин притежава по наследство - няколко декара на три часа път от Константинопол.
45
4
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Дядя Вова мы с тобой!