Opel Stock

Уникалният електрически Jaguar I-PACE стъпи в България (Видео)

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Реклама Skoda Monte Carlo
Първият в историята на Jaguar изцяло електрически автомобил- I-PACE, отбеляза предпремиера си в България.

Още от самото си зараждане като идея, Jaguar I-PACE е разработен с идеята да бъде с електрическо задвижване, но в същото време идва с типичните за актуалната гама на марката дизайн елемент, комбинирани в аеродинамично оптимизиран екстериор и луксозен просторен интериор с възможност за превозване на петима възрастни. Товарно отделение на модела е с вместимост от 656 литра, а след сгъването на задните седалки полезното пространство се увеличава до 1453 литра.



С изцяло алуминиева конструкция и 50:50 разпределение на масите, Jaguar I-PACE е оборудван с два електромотора, задвижващи четирите колела, наличната мощност е 400 конски сили, а въртящият момент е 696 Нм. Автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, като литиево-йонната му батерия с капацитет от 90 kWh обещава автономност на движението в продължение на 480 километра. При употреба на система за бърз заряд зареждането от 0 до 80% може да бъде осъществено за 40 минути,а допълнителни 100 километра пробег се постигат само за 15 минути.



Jaguar I-PACE разполага с редица системи за повишаване на комфорта и безопасността, като сред най-интересните са Smart Settings с изкуствен интелект за персонализиране на настройките спрямо съответния водач, инфо-комуникационната бордова система Touch Pro Duo, възможност за обновяване OTA (over-the-air) и други. Любопитна особеност на електромобила е и навигационната му система, която е специално оптимизирана за постигането на възможно най-ефективното пътуване.

Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии