Skoda Monte Carlo

Арестуваха шефа на Audi

Арестуваха шефа на Audi

Арестуваха шефа на Audi

Реклама Skoda Monte Carlo
Изпълнителният директор на Audi- Руперт Щадлер, е бил арестуван днес в Германия, като информацията е потвърдена от компанията майка Volkswagen.

“Потвърждаваме, че г-н Щадлер беше арестуван тази сутрин”, анонсира говорител на Volkswagen. “В момента тече изслушване за това дали той ще остане задържан”.

Днешното развитие с шефа на Audi е поредното в т.н. скандал Дизелгейт, който започна през 2015 година, когато Американската агенция за защита на околната среда хвана VW AG в измама и манипулиране на нивата вредни емисии в дизеловите автомобили на компанията.

Само преди няколко дни Volkswagen AG обяви, че прокуратурата в Брауншвайг е излязла с административна заповед спрямо компанията, която се отнася за кризата с дизеловите автомобили на гиганта и която включва глоба в размер на 1 000 000 000 евро.

В средата на март миналата година, Volkswagen AG призна за измамите си по т.н. Дизелгейт за конспирация, възпрепятстване на правосъдните органи и неистински изявления пред американския съд. Тогава от компанията анонсираха, че тя “дълбоко съжалява за поведението, довело до ескалирането на дизеловия скандал”. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Тунинг MANSORY Rolls-Royce

MANSORY "оправи" и електрическия Rolls-Royce Spectre

Апр 24, 2024
Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz показа G 580 EQ Technology. Цените започват от 142 621 евро (Видео)

Апр 24, 2024