Lasurit eshop

Toyota залага на водородните електромобили

Toyota залага на водородните електромобили

Toyota залага на водородните електромобили

Реклама Skoda Monte Carlo
На фона на очаквано увеличение в продажбите на водородните си автомобили от актуалните 3000 на година до минимум 30 000 годишно след 2020 година, Toyota анонсира плановете си за сериозно увеличение в производствените възможности в два от своите комплекси.

В първия от комплексите- Honsha Plant в Тойота, ще бъде изградена нова поточна линия за водородни клетки, които изпълняват функцията на генератор за ток за задвижващата система на водородните електромобили на марката. Второто разширение ще бъде разкрито на територията на завода на Toyota в град Мийоши, където ще бъде изградена нова поточна линия за производство на високояки резервоари за водород, направени от въглеродни нишки.

От Toyota коментират, че изграждането на новата поточна линия за водородните резервоари стартира в момента, а новият комплекс за водородните клетки е завършен и в момента започва оборудването му. Плановете на марката са и двете съоръжения да започнат да функционират около 2020 година.

През последните три години, от Toyota отчита стабилен ръст в продажбите на своите водородни електромобили. През 2015 година, реализацият им е била на ниво от около 700 единици, през 2016 резултатът е бил около 2000, а през изминалата около 3000. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024