Васил Найденов: Нека бъдем малко по-духовни!

Трябва да уважаваме българското слово, каза певецът
Обновена: 24 май 2018 22:41 | 24 май 2018 22:39,
20

Днешният празник ни донесе и продължава да носи редица хубави моменти. Трябва да уважаваме българското слово, поезия, литература и духовност. Нека да бъдем малко по-духовни и витални, нека не приземяваме себе си и хората около нас непрекъснато. Трябва да сме малко над нещата.

Това пожела музикантът Васил Найденов от студиото на "Денят ON AIR". Тъй като празнуваме словото днес, той подчерта, че една песен става хит, едва когато текстът ѝ успее да ни докосне както съзнателно, така и подсъзнателно.

"Публиката е нещо много страшно. Тя има животинска интуиция, която е много важна. Хората започват много добре да усещат, когато си неадекватен на сцената. И позитивите, и негативите ги поемаме певците, но зад нас стоят много хора. Българинът е изключително музикален и емоционален. Понякога дори си създаваме малко повече емоция, отколкото трябва. Младите трябва да бъдат по-социално активни", отбеляза Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и политическия живот у нас. Според госта времето на елегантно говорещите и държащи се политици е отминало, а вместо това е дошла безпардонността.

"Това ражда насилие. Който и да повярва, че е непобедим, започва краят. Политиците ни обясняват колко трябва да сме благодарни, че ги има. Въпреки атомните изригвания и цялото човешко унищожение на природата, тя успява да пробие и да се възстанови. Природата е над нас и ще ни победи. Природата ще победи хитреците. Не се е родил този, който ще излъже света и космоса. Всичко ще си дойде на мястото", настоя артистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМоля, а ти какъв си - какво си направил за разлика от него. Срам нямате ли бе !!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсен гей.
15
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
До АнонименЧовекът има музикално образование .В Тангра свиреше пиано ,след това китара.
14
4
 
10
 
! Отговори
Един преди 5 години
Васко, спри се ве, младеж! Устни не ти останаха от тоя духовен живот.
13
2
 
2
 
! Отговори
Гуси преди 5 години
До 4 (Стамат)Голям ли е? Защото аз харесвам големи. Ако не е голям, не е достатъчно духовен. Дух трябва, дух!
12
8
 
5
 
! Отговори
Духовник преди 5 години
Аз, като искам да ми е по-духовно, включвам един голям вентилатор. И ми е много духовно. А ако искам да ми е най-духовно се обаждам на Стефка от третия етаж и тя идва с широката си усмивка. И ми е духовно.
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно този ли "представител на българската култура" намерихте да изтъпаните (няма по-силна дума) в Деня на славянската писменост и култура?!Не съм сигурен дори, дали познава нотите. Или - колкото колежките от фолка?P.S. Няма да го питам за таблицата за умножение. Нито пък за специалната ориентация ... пардон, каква беше социалната?
10
1
 
18
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
На политиците не им ли е вече неудобно, да гледат ,как българите се стопяват бавно, бавно !!! Няма ги вече тези големи щастливи семейства.Хората живеят ден за ден.Всеки се спасява кой как може.За хората реално нищо не се прави...........
9
11
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
От, изпълнителите, чийто музика слушам, бих приел поучения само от Юрий Шевчук! Като отиде Васко Кеца да живее в барака на село като гореспоменатия, вместо в мезонет в баровки квартал на София, тогава можеи да се замисля!
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Васил Найденов: Нека бъдем малко по-духовни!"---Е, малко ли ти е духането? Духай повече, бъди по-духовен!А, иначе, адмирации: речникът ти гони този на Цв. Цвъки и Б. Боки.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Просветата е слънцеИма актьори и певци, които наистина градят духовността на една нация.И на тези две поприща се изявяват всякакви, както навсякъде другаде.
6
3
 
5
 
! Отговори
Просветата е слънце преди 5 години
Какъв по-голям парадокс от това да смяташ, че артисти и певци са представители на "духовността"! Когато истински духовните люде едва преживяват. Да наградим тогава и Азиз с орден "Стара планина". Или с "Кирил и Методий". Защото неговото въздействие е далеч по-голямо от това на екс-просветния министър проф. Тодор Танев - според някои най-виден учен в социалната и хуманитарна област, заслужил награда "Питагор". Следва навярно Емил Джасим...
5
9
 
10
 
! Отговори
не благодаря преди 5 години
,,културна просвета от гейове,, не благодаря
4
5
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Голям!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кеца го е срам още че е бил с ,,олигархията'',но евала,право казва.Малко са Българските хора на изкуството,които могат ,,он-лайв'' да съпоставят нещата ,преди,и сега.Не му харесвам песните, но си ги тананикам понякога,с тях израснах.
2
4
 
5
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
" Трябва да уважаваме българското слово, поезия, литература и духовност. Нека да бъдем малко по-духовни "======================================================Противоречие ли, парадокс или лош превод ? Кво стаа тука ? Някаква антилогика или дървено желязо ?
1
11
 
10
 
! Отговори
дидко преди 5 години
намерил се кой да ни поучава,най-големия егоист и най-алчния човек в българия