Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 113Умнико до 2014 година в Украйна се произвеждахаВсички двигатели за военни кораби дизелови и газотурбинниПрактически всички двигатели за ВертолетиГоляма част от ракетната техника включително Космическа такаваИ още каквото се сетиш ОБОРОТ над 60 милиарда$ годишноВ обратна посока се даваше евтин газ и нефт с безумни отстъпкиНовата Майданска Власт прекрати тази търговия - при което хиляди заводи фалирахаВсички недоволни бяха РЕПРЕСИРАНИ НАЙ-МАЛКОТОКрим избягаДонбас се опита
114
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 112МН17 е свален от Украински БУК което е по неговите силиНаистина ПЗРК не може да го стигне самолет летящ на 10000м височина с 800км/чИ защо на Бунтовниците да се дава GROM Полско производство? Сякаш Русия няма собствени запаси от ПЗРК останали още от времето на СССР и еквивалентни на тези в Украйна?просто ПЗРК GROM са купени на черния пазар и са ПОЛЗВАНИ ОТ БУНТОВНИЦИТЕ - ЗАЩОЗащото СССР ракети имат блокировка за стрелба по СССР самолети ...(разбирай Украински)
113
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 112ПЗРК стреля на височина 4000 и повече над повърхността от която е изстрелян по цели летящи със скорост до 1600км/ч - тоест самолети летящи със свръхзвукова скоростАн-24/26/30 са турбовитлови транспортни самолети с максимална скорост 500км/чСрещу тези по-бавни самолети енергията на ракетите стига да ги порази на по-голяма височинаРакетите които са ползвали бунтовниците са GROM(има снимки) Полско производствоА Украинците имат в складовете си СССР Игли-1 колкото искаш
112
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъчно ли ви е руски ***, че и Украйна избяга от ***!? За наказание окупирахте източната и част и откъснахте Крим. Но яко ще ядете хурката, не се съмнявайте. Др. Путин добре ви нахака в блатото...
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЗРК стреля до максимум 4000 м.Абсурд е да се свали самолет на 10 000 м височина. Освен това и ПЗРК са дадени на терористите (не бунтовници, а именно православни руслямски терористи) от ***.
110
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 111Със свалянето на малайзийски самолет УКРАИНСКИТЕ престъпници надминаха по жестокост и цинизъм дори ислямските главорези, които поне имат (колкото и цинично да звучи) доблестта да си признаят нищо, че ги чака отмъщение.УКРАИНСКИТЕ терористи обаче най-подло убиха близо 300 невинни пътници от които и много деца и се скриха като плъхове в УКРАИНСКИЯ ПОРЕДЕН Р А Й Х !
109
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със свалянето на малайзийски самолет руските престъпници надминаха по жестокост и цинизъм дори ислямските главорези, които поне имат (колкото и цинично да звучи) доблестта да си признаят нищо, че ги чака отмъщение.Руските терористи обаче най-подло убиха близо 300 невинни пътници от които и много деца и се скриха като плъхове в руския Гулаг !
108
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 108"Никаква военна зона не д имало.Операцията беше антитерористична - никакви обикновени стрелкови оръжия не могат да стигнат повече от 2000 м, а самолетът е летял на 10 000 м."Умнико Бунтовниците ползваха ПЗРК GROM полско производство лицензна версия на СССР/РФ Игла-1 по РЕАКТИВНИ САМОЛЕТИ летящи със скорост 1600-1800км/ч - разстояние 5000м по хоризонтала и 3500м по вертикалаНо Ан-24/26/30 имат максимална скорост 500км/ч съответно ракетите стрелят на по-голяма височина(5000м)
107
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със свалянето на пътническия самолет МН17 над Донбас руските терористи доказват извършването едновременно на три тежки престъпления - присъствие на редовни руски военни формирования в суверенна Украйна, свалят с .мобилна руска ракетна установка пътнически самолет убивайки 300 невинни пътници и трето - вече 4 години Русия отрича и прикрива следите и преките извършители на престъплението !
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
. Украйна е виновна че е разрешила полет над военна зонаНикаква военна зона не д имало.Операцията беше антитерористична - никакви обикновени стрелкови оръжия не могат да стигнат повече от 2000 м, а самолетът е летял на 10 000 м.
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, колко руски войници и диверсанти плениха украинците, ти сляп ли си или т*п?Светът не се интересува от мантрите на Путин, Рогозин, Кисельов или руските мало умни ***. Хората имат очи и виждат.
104
5
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 102"Цял свят знае че Русия нападна Украйна,това е факт."Та така Умнико Една Руска Армия 25000 човека Напълно съоръжена и боеготова с ТРАНСПОРТНАТА ЛОГИСТИКА изведнъж се оказва че това представлява Маса от Хора и Бронирани и Транспортни машини като бройки 12 000 а може и повече.Е покажи снимки на на тая маса хора, Покажи Убити, Покажи ПленениТакова количество хора и техника НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОСПИ ОТ ШПИОНСКИТЕ СПЪТНИЦИ - 4 ГОДИНИ - КЪДЕ СА САТЕЛИТНИТЕ СНИМКИ?
103
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 102"Цял свят знае че Русия нападна Украйна,това е факт."Сега да поговорим малко и за ЛОГИСТИКАЕдин танк за да води ефективни бойни действия му трябват:един камион за боеприпаси 2500кг в танка и 2*2500кг на камион 3 боекомплектаЕдна цистерна (танкът хаби 100л на 100км или 500л пълно зареждане без допълнителни резервоари)За БМП/БТР положението е подобно на 2ед бронетехника ти трябва Един Камион и една цистернаАртилерията - до 5 камиона на бойна ед600*2+2000*2+305*5 = 6750камио
102
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 102"Цял свят знае че Русия нападна Украйна,това е факт."Ехх Умнико една армия 58а влезе в Грузия и за 3 дни конфликта се изчерпа58 армия по онова време има 609 танка, 2000 БМП/БТР, 125 Оръдия и Миномети, 180 РСЗО Град, Ураган, 450 ед ПВО(Основно ПЗРК) 4 Ракетни комплекса Точка У. Това са 25000 човека + 2000 ВДВ + СПЕЦНАЗ 600+ Чеченски СПЕЦНАЗ 1200-1800Ако само руски военни в подобен състав се развихрят в Украйна колко ще са жертвите сред жителите и военните на Украйна?
101
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби не е ***.Опитва се да говри с факти и нещо повече от заучените фази на троловете.Боби просто е объркан русофил.Цял свят знае че Русия нападна Украйна,това е факт.Руски войници избиват украинци на украинска територия.Руски войници избиват братя славяни.Украйна не е нападала Русия,друг факт.
100
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 103Анонимния пак се изказа "ПОДГОТВЕН"С кое от написаното от мен не си съгласен? И НАПИШИ ЗАЩО?
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дежурният троби пак е наторил форума...
98
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Пропуски на Разследващите които са НЕДОПУСТИМИ дори само от гледна точка на елементарния принцип НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО1. Разглежда се само една версия - Украинска версия ТАБУ2. за изчисления се ползват данните на ракетата СЕЕ Спароу НЕ ЗА РАКЕТАТА БУК М1 (некъв ужас некъв АТ) дори не специалист вижда че на външен вид двете бойни части са различни.
97
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
6. Последното и най-важно от къде е стреляноСъвременните ракети като се взривят образуват диск от осколки напречно на полета на ракетата. Този диск почти като с гилотина разрязва самолета цел.Версия А - Сепаратисти/Русия - ракетата практически трябва да лети челно спрямо самолета - този случай не би трябвало да има осколки в САЛОНА НА САМОЛЕТАВерсия Б - Украйна - ракетата лети (не ползвам трябва да) перпендикулярно на самолета - Взрив - лявата част на кабината е гилотинирана, дясната здрава
96
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
4. Самотна Огнева установка с ракети снимана няколко пъти в Луганска/Донецка област - за поне 3 от снимките руски блогери откриха точните места от къде се снима и хората които са снимали въпросната установка. Оказва се че снимките са от една година по-рано5. Цифрата 53 на Огневата установка МОЖЕ да означава 53 Руска Ракетна бригада А според УКРАИНСКАТА номерация означава 5 дивизион 3 машина(от 6) - но тази ВЪЗМОЖНА ВЕРСИЯ НЕ СЕ ИЗОБЩО РАЗГЛЕЖДА