Борисов "узрял" за идеята за изграждането на "Белене"

Вяра Емилова от БСП се надява централата наистина да бъде построена
23 май 2018 21:14, Красимир Ангелов
45
Борисов "узрял" за идеята за изграждането на "Белене"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В АЕЦ "Белене" са вложени над 3,5 млрд. лв. и трябва да се вземат мерки, за да не се превърнат ядрените ректори в метал за скрап. Това каза премиерът Борисов преди заседанието на кабинета днес. Вяра Емилова, която е член на Изпълнителното бюро на БСП, обяви пред телевизия Bulgaria On Air, че се радва, че министър-председателят е "узрял" за идеята централата да се построи, защото страната ни се нуждае от нови енергийни мощности.

Още по темата
"Преди време Бойко Борисов каза, че това е един гьол, в който са налети изключително много пари", припомни Емилова в студиото на "Денят ON AIR". Тя допълни, че БСП защитава идеята за построяването на атомната централа от години и обяви, че се надява всички да работят заедно, за да се осъществи идеята и АЕЦ "Белене" да бъде построена.

До края на месеца премиерът трябва да отиде до Русия, за да потърси подкрепа във възобновяването на проекта. Вяра Емилова беше категорична, че с посещението си в Москва и Сочи президентът Румен Радев е направил първата крачка, за да има отново диалог с Русия. По думите ѝ обаче, не е трябвало в България да научаваме за предстоящата визита на Борисов от Москва.

"В работното посещение, което проведе Румен Радев, той беше поканил и министри, които всъщност не се отзоваха", допълни Емилова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че по този начин показваме нестабилност и борба между институциите, която не е необходима на България в този момент. Вяра Емилова каза също, че президентът спазва предизборните си обещания и работи за размразяването на отношенията ни с Русия.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
По-по-най преди 5 години
А бе, хора, сигурността ли ви е по-важна или поляризацията? Тоя АЕЦ е одобрен с решение на МС 1981 г. После, чааак 87-*** се почва строежът... следват няколко криминални рестарта... минаха 37 години от решението за изграждане на този проект! Помислете и пак решете - 37 години от началото на проектирането, м? Предвид сполетелите ни аварии през този период, бихте ли поверили живота на децата си и на тези след тях, на технология, базирана на такъв допотопен чайник?
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази райска градина България не трябва да има такива гoвна като АЕЦ, или ТЕЦ,независимо на каква цена. Да се търсят алтернативи, каквито има предостатъчно. Комунистите достатъчно опропастиха природата, да не продължаваме по инерция.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях там 87-*** година. Площадката беше готова, бяха построени жилищни блокове за персонала. После дойде Прехода и пребоядисаните партийци започнаха да търгуват националните ни интереси.. Иначе досега централата да се е изплатила и да продаваме ток на другите държави.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята за АЕЦ Белене и ЗАТВОР Белене , пострени паралелно е чудесна !Натисналото ни управление на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , да ръководи развитието на района от затвора !
36
1
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
До КрасиТо човек ако те слуша на нас нищо не ни трябва.По добре да дръпнем шалтера на държавата и да ставаме ***.Сигурно е "много добре" да купуваме скъпия ток от ВЕИ?Виждам,че една определена група от седесел...нари нещо не ги устройва АЕЦ-а.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те май и БСП узряха! От комунисти,на капиталистисти! Така че си трайте по хубаво!
34
3
 
4
 
! Отговори
Краси преди 5 години
Кой ще финансира бъдещата АЕЦ?На кой ще продаваме и за колко десетилетия ще се изплати?Къде ще се складират ядрените отпадъци-в Банкя, в Крушовица , напр.Хисаря или другаде?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЕЦ на България не трябва. Козлодуй трябва да се закрие. ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК-1, 2 и 3 трябва да се закрият.
32
3
 
10
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
31
3
 
15
 
! Отговори
григор шопов преди 5 години
ако ще строим аеца, да строим и лагера паралено,има много кандидати за лагерацелия герб и некои патриоти по-ще им приляга да бъдат лагерници в белене отколкото да са приютени в парламента
30
5
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Ще се построи, но Путин ще требва да се бръкне сериозно.
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белене се спря от Живков, защото той разбра за какво иде реч. Пък нямаше и пари. Сега няма никакво значение, защото Сев. България се обезлюди. Там няколкостотин хиляди повече, или по-малко - голям праз. Нищо в сравнение с Голямото крадене. А тия си изнесоха вече семействата в София, а мангизите далече. А познайте от 3 пъти по чий почин.
28
8
 
10
 
! Отговори
do 26 преди 5 години
Да, да спрем. Ако наистинанякой смяташе, че ще може да спечели, до сега да я е построил. Ама няма такива. Зора е държават да набутва пари, затова така ръчкат комунистите, щото кранчетата попресъхнаха и изведнъж толков милиарди накуп. как да не щипнеш едни 0.1%, които са към 1-200 000 000 лева, поне.Ти осъзнаваш ли го това, че искат богата България да се бръкне с 20 000 000 000 лева! Поне, а една пенсия е 300 лв. Виждаш ли за какво става дума тук?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Узрял и готов за хапване.Ще заложи, ако трябва, 100МТ бомба на мястото на мавзолея.
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Не сме се набутали, а ни набутаха такива като Тиквата - слънце. И не са 3.5 млрд. а много повече, от социализма се строи тая централа, досега ако не бяха продажните ни политици АЕЦ Белене щеше да се е изплатил два пъти.
25
2
 
22
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Даже и от БСП са съгласни,че Тиквата е узряла и става за тик.ве.ник.
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега сме се набутали с 3.5 млрд с тая централа. Да спрем дотук, а?
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БОКО НАРЕДИ!Боко е още по-голяма кукла на конци от депутатите си. Първо щеше да строи АЕЦ, после се отказа и го обяви за гьол, след това пак се засили да го строи, после се спря... сега пак ще строи. Сега е окрилен от това, че Меркел се озъби на Тръмп и наш Боко и той. Ама като го викнат утре на Козяк и ще забрави да отиде в Русия.А и не бива даходи, то нов бардак със стари ... не се прави. В тая държава трябва да има пълна подмяна от пазача пред общината до премиера.
22
1
 
15
 
! Отговори
крадец преди 5 години
не се притеснявай народе !!!! там дето се е крало, пак ще се краде ... ама вие търкайте талончета търкайте . . . .
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То както взе да зрее, утре може да си върне и Партийния билет!