Заради бомба от ВСВ: Евакуираха центъра на Дрезден

Бомбата се оказала със сложно взривно устройство
23 май 2018 20:01, Красимир Ангелов
8
Заради бомба от ВСВ: Евакуираха центъра на Дрезден
Снимка: Reuters

Германските власти евакуираха жителите на централна част в източния град Дрезден заради невзривена бомба от Втората световна война, намерена при строителни работи, предаде Асошиейтед прес.

Властите съобщиха, че днес са евакуирани около 8700 души, които живеят и работят в район около централната железопътна гара, докато сапьори работеха по обезвреждането на 250-килограмовата британска бомба, открита предния ден.

Градските власти предупредиха, че не се знае колко време ще отнеме обезвреждането, защото бомбата се е оказала със сложно взривно устройство.

Голяма част от Дрезден беше превърнат в руини при бомбардировките на съюзниците през Втората световна война, обезсмъртени в известния роман на американеца Кърт Вонегът "Кланица 5". Повече от 70 години след края на войната, при строителство в германски градове все още редовно са откривани неизбухнали бомби, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Т преди 1 година
До тъпака, очаловажаващ фон Браун:
7
1
 
0
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
Американците бяха на луната , ама НАУЖКИМ !!!
6
4
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До до 1Ти па намери кой тъ.ак да даваш за пример фон Браунович къде окрадна ракетата на американеца Готард ли?Немските крадци са ми ясни!Дай друго.
5
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Само да ти кажа,че САЩ без Вернер фон Браун и екипът му на Луната щяха да идат с Форд Т!Кой кого е хрантутил е много спорно,но със сигурност без немските мозъци САЩ биха били на нивото на хазяите си-индианците!
4
2
 
2
 
! Отговори
сравнение преди 5 години
Интересно е,че неизбухнали бомби в Англия няма.И се сещам за разликата между немската и английската машинерия.Всичко немско открай време си е работело точно за разлика от английското.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честитка от Великобритания.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо крадене пардон копиране на Текстове пада тука , с крадене се живее , епа чиста работа
1
8
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Да я запазят за да знаят какво ги очаква ако продължават да спъват американската икономика и чакат на готово.Немците са свикнали все някой да ги хрантути но краят на подаянията се вижда.Германеца се възпира само със заплахи и шамари зад врата да му държи влага иначе почват да наглеят и крадът!