Премиерът иска от ЕС: Да паднат US визите за българи!

По думите му и той, а и президентът, работят за държавата
23 май 2018 12:45,
75
Премиерът иска от ЕС: Да паднат US визите за българи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че основният въпрос, който ще постави на Европейския съвет през юни, е да отпаднат визите за САЩ.

"Затова правосъдният министър и главен прокурор на САЩ в момента е на Съвета на ЕС по вътрешните работи. Първата и основна тема, която сме говорили и ще бъде поставена по време на Европейския съвет, и затова Цачева и Радев ги няма, ще бъде да отпаднат визите за Европа за САЩ, което и България е там, както за Канада.

Още по темата

Нека да приемем, че всяка една от институциите – и президентството, и ние, и те, правим неща, които са в полза на държавата. Не е нужно да обясняваме кое е повече и кое по-малко. Опитвайте се да разсъждавате, че всичко е полезно за държавата", настоя Борисов пред министрите си.

Министър-председателят отново повтори тезата си, че България трябва да поддържа добри, даже приятелски отношения със съседна Турция, с Русия и със САЩ.

"И с Гърция, и с Македония сме еднакво приятелски. Виждате, че в Босна и Херцеговина отиде президентът Ердоган и той заговори вече за магистрала Сараево-Ниш. Това ни устройва и нас, защото се свързват целите Балкани. И руснаците, и американците, и турците, като основни геостоатегически играчи, освен Европа, са добре дошли на Балканите и да ги използваме да бъдат мост на дружбата, а не всяка една от страните, защитавайки си техния геостоатегически интерес, да създава конфронтация", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
1
 
! Отговори
сравнение преди 5 години
Като гледам през последните няколко дни в САЩ е имало повече престрелки отколкото в Афганистан!Тия се самоизбиват!
67
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.aa ES...?!?...ei go Koziak kade e....taka I taka chesto ste tam ...ami napravete si ustata ...
66
1
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 5 години
А пък аз искам всички журналисти да тръгнат отново на училище, та дано след още 12 години се научат най - сетне кой какво може да иска...
65
2
 
0
 
! Отговори
ъ преди 5 години
да предложат за 24 май долара да има и бг изписване, все едно е зелено евро. визите могат да отпаднат, само когато САЩ и eu позволят безвизово пътуване за всички граждани на двете територии, което не виждам как ще стане преди 3000 г.Това означава през океана да се прокарват суперскоростни влакове, както през канала Англия-Франция, и UK да се присъедини отново към ЕС, или нещо от сорта? Даже задължително трябва да се върне към ЕС отново.
64
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като паднат какво , какво ми пука бе Боко . За Канада като паднаха какво гледам навалица .. Никой не иска вече да оди в кравника..
63
1
 
2
 
! Отговори
Bewhityouboyko преди 5 години
ако визите паднат аз оставам в България, с теб съм Бойка
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата и основна тема, която сме говорили и ще бъде поставена по време на Европейския съвет, и затова Цачева и Радев ги няма, ще бъде да отпаднат визите за Европа за САЩ, което и България е там, както за Канада...................................Това дори "експертите" на МОН не могат да го съчинят.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ДЕТО ЕС НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА ДА ПОВДИГНЕ ВЪПРОСА ПРЕД САЩ ЗА ВИЗИТЕ ЗА РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ.А СЕГА КАТО СИ СРИТАХА ТОПКИТЕ, ОЩЕ ПО-МАЛКО НАДЕЖДА ИМА.
60
1
 
4
 
! Отговори
venix преди 5 години
Много ясно! Нали дъщеря му е там! Край нямат личните изгоди...
59
1
 
8
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Щом тоя велик международник казва , значи визите ще паднат , ама друг път!
58
1
 
7
 
! Отговори
ОХО преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ СЪМ ЗНТАЕЛ ЧЕ САЩ Е ВЪВЕЛ ВИЗИ ЗА БУЛГАРЕТЕ-НАЙ-ВЕРНИЯТ ИМ СЪЮЗНИК НА БАЛКАНИТЕ...ЩО ТАКА БЕ..ЯЗЪК--БЕХ СЕ ПРИГОТВИЛ ДА ЛИТНА ДО ТАМ....ОХ-ОХ-ОХ
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евросъюза можеше да наложи визи за американците, но решиха, че не е икономически рентабилно да го правят, още повече - заради нас и румънците
56
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дежурните откачалки пак си пишат по темата! Пари няма,корупция, Борисов такъв,онакъв! Стига бе джанъм...!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пишете глупави коментари! Упражнението е че ЕС трябва да повдигне въпроса за визите,като съюз! А не Бойко Борисов! И въпроса не е само за България!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък искам от марсианците да паднат визите за сатурн.Ама, зелените к.о.п.е.л.е.т.а се правят на паднали от марс.
53
3
 
14
 
! Отговори
Визите за САЩ, преди 5 години
не зависят ли от САЩ??? Защо от ЕС???
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50"То бива да си *** , *** и ограничен , ама чак пък толкова не бива."---Бива, бива! Познавам един такъв от БанкИ.
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Премиерът иска от ЕС: Да паднат US визите за българи!"И ЕС му отговаря: "Ей сега, само да си изям ябълката и готово."Ами, то първо, визите за САЩ не ги издава ЕС; второ Боко МОЖЕ да иска от ЕС, само това, което ЕС му КАЖЕ. Заглавието е смехотворно. :)
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...и президентството, и ние, и те, правим неща, които са в полза на държавата."Умира от страх от Радев. Той ще го изхвърли от политиката и Тиквун просто трепери като мишок. Истински генерал vs Мутра от СИК - неравна битка.
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата и основна тема, която сме говорили и ще бъде поставена по време на Европейския съвет, и затова Цачева и Радев ги няма, ще бъде да отпаднат визите за Европа за САЩ, което и България е там, както за Канада.Моля, някой да разшифрова граматически този интелектуален напън на Пожарникаря.То бива да си *** , *** и ограничен , ама чак пък толкова не бива .