Най-сетне! Започна ремонтът на моста в Басарбово

Пътната агенция е отпуснала за целта 15 000 лева
22 май 2018 19:58,
6

Започна дългоочакваният ремонт на опасен мост в русенското село Басарбово. Преди година и половина рухна пешеходната му част, съоръжението е част от обходния маршрут по пътя Русе - Бяла.

Мостът над река Русенски Лом е жизненоважен за жителите на село Басарбово. Той свързва двете части на селото, по него минава и основният автомобилен трафик. Хората са притеснени, когато трябва да го пресекат.

От кметството настояват за цялостна рехабилитация. Мостът е строен преди около век и досега не е ремонтиран основно. Сумата, която е отпуснала Пътната агенция за частичния ремонт е 15 000 лв.

Заради аварийната ситуация движението на автомобили е еднопосочно.Частичният ремонт на моста ще продължи до средата на юни, а хората се надяват, че ще намерят пари и за останалото, съобщи Bulgaria On Air.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 1По същата логика. Спираме да влагаме и 1 лев в Шопия. Има далеч по наложителни ремонти и места. И без това цялото ви село е на изхранване от държавата и сте с полезния капацитет на кърлежи! Егати наглия. Хората там плащат данъци. И след като плащат данъци - държавата е ЗАДЪЛЖЕНА!!!!! да си изпълнява ангажиментите към тях. От цял век не е ремонтиран този мост. А за този век колко пари са наринали всички хора живяли или живущи там? В пъти повече от жалките 15 000 които се дават сега!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво да не е дай важното място на света ?
3
1
 
1
 
! Отговори
до Мух.ьото 1 преди 5 години
Понеже явно не знаеш нищо за Басарбово , да то обясня за да не се излагаш. Това е едно от най-посещаваните културно исторически места от румънци и от българи заради Басарбовския манастир. Св. Димитър Басарбовски е светец за Букурещ и Румъния. През селото и този мост минава туристическия път за Ивановските скални църкви, за крепостта Червен, за пещерата , за природен парк Русенски лом...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пий си хапчетата и тъпчи жълтите павета
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставяйте ги тея селяци има по наложителни ремонтиНе това забравено място от Бога