Skoda Monte Carlo

FORD ще произвежда още един модел в Румъния

Ford Craiova

Ford Craiova

Реклама Nissan X-Trail
Днес Ford обяви, че с инвестиция в размер на 200 млн евро и наемането на нови 1500 работника, компанията ще стартира производството на втори модел в комплекса си в Крайова, Румъния.

За момента, от Ford не коментират името на втората кола, която ще се сглобява в Крайова, където в момента се осъществява производството на SUV модела EcoSport, както и това на международно отличения еднолитров, трицилиндров двигател EcoBoost.

“Тази нова инвестиция ще развие нашата увеличаваща се гама вълнуващи нови модели, произвеждани в Европа, и ще продължи трансформацията на нашия комплекс в Крайова”, споеля Стивън Армстронг, президент и изпълнителен директор на Ford of Europe, Middle East & Africa. “Добавянето на този втори автомобил е доказателство за оперативната гъвкавост на нашия завод в Крайова и отразява силните партньорства, които имаме с местните доставцици и обществото”.

От Ford споделят, че заедно с анонсираната днес инвестиция от 200 млн евро, общата такава в завода в Крайова, след придобиването му през 2008 година, възлиза на почти 1.5 млрд евро. Комплексът премина през сериозна трансформация и модернизация, като една от стъпките беше въвеждането в употреба на повече от 550 робота.

При назначаването на новите 1500 работника във връзка с предстоящото стартиране на производството на втория модел на Ford в Румъния, общият брой на служителите на марката в Крайова ще достигне около 5900 човека. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024