По-слаби и по-здрави с помощта на хомеопатията

Съветите на графиня Ангелика Волфскийл
22 май 2018 13:07,
16
По-слаби и по-здрави с помощта на хомеопатията
Източник: Reuters

Съвременният човек пълнее и се разболява, защото се храни неправилно и защото живее неправилно, като не спазва природните закони и не следва вътрешния си биологичен часовник, казва немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл. Ето съветите как да постигнем душевен и физически здравословен баланс, които тя прилага в над 30-годишната си лечебна практика.  

Наднорменото тегло е резултат от липсата на ритъм в ежедневието
 
Пропускаме закуската, но пък вечеряме обилно, движим се много малко, рядко сядаме на масата със семейството си, за да се храним спокойно. Ядем набързо, на крак и под стрес – разпознахте ли вече себе си? Ако нарушаваме природните биоритми, накрая се сдобиваме със здравословни проблеми, а също и с наднормено тегло, казва немският натуропат. Ето на какво трябва да обърнем внимание, за да сме здрави и в добра форма: 
 
Между 7 и 9 ч. сутрин е най-висока активността на стомаха. Закусваме ли в този период, храната се усвоява оптимално и се превръща в енергия. Точно 12 часа по-късно – между 19 и 21 ч., е времето, в което стомахът е най-малко активен. Поради тази причина не бива да вечеряме късно. Приемът на храна след 19 ч. води до по-лесно натрупване на мазнини и влошаване на съня. А вече се знае, че сънят също ни помага да регулираме теглото си. Важно е да сме в леглото преди 23 ч. 
Вечерята трябва да бъде най-малкото по количество ядене за деня и да не съдържа сурови плодове и зеленчуци, както и фрешове, тъй като се получават процеси на ферментация и гниене, и натрупване на отровни вещества. 
През последните години храненията на ден са се покачили от 3 на 5, като се смята за правилно да ядем начесто и по малко. Вече се връща обаче идеята, че трябва да се храним не повече от 3 пъти на ден. А между приема на храна трябва да има достатъчно дълги паузи – поне 4 часа. По този начин се постига пълното изпразване на храносмилателната система и възстановяване на чувството за глад.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Хоби ми е преди 5 години
Трудно нещо е хомеопатията, резултатите идват след много учене. Доста хора, дори и лекари се наричат хомеопати без да имат нужната подготовка, преглеждат, предписват, вземат солидни суми от пациентите, а резултати няма. Така се създава име на хомеопатията, но истината е че ако попаднете на компетентен хомеопат ще останете изумени от резултатите.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8===о- хомеопатично средство против паразитни червеи.Нито едно....ХА, ХА, ХА!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2017г. в Русия Комисията за борба с лъженауката и фалшификацията на научните изследвания и РАН са издали меморандум признаващ хомеопатията за лъженаука и препоръчват в аптеките и лечебните заведения да не се продават и използват хомеопатични препарати. А у нас дали изобщо някога ще се вземат мерки срещу тази многократно изобличена от научната общност лъжа, но многомилиарден бизнес за тарикатите?Риторичен въпрос.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърденията за ефикасността на хомеопатичното лечение извън т.нар. "Плацебо ефект" не се подкрепят от общите резултати от научни и Клинични изпитания..... точка.Не си хвърляйте парите на вятъра.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не съм пил антибиотици над 30 години, даже и аспирин не пия. Но и на шарлатански твърдения на хомеопати не се вързвам.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хомеопатки, какво друго да каже човек. Понякога се довеждат до състояние от което съвременната медицина едвам ги извежда.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали е шарлатания хомеопатията,но след като дъщеря ми на 2 годинки изпи последователно 2 различни антибиотика /един месец беше на антибиотици/и не се оправи,я преместихме при хомеопат. Сега е на 18 и антибиотик пи чак тази година.Децата на познати се късаха да пият антибиотици и някои от момиченцата още като малки хващаха цистит от тях.Да не говорим,че антибиотика те прави *** ите трови.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вечерята трябва да бъде най-малкото по количество ядене за деня и да не съдържа сурови плодове и зеленчуци, както и фрешове, тъй като се получават процеси на ферментация и гниене, и натрупване на отровни вещества."Ахааааааааааа.А ако ям плодове и зеленчуци на обяд не "се получават процеси на ферментация и гниене, и натрупване на отровни вещества. ". Значи вечерно време стомаха не работи и не преработва храната.Ей аман от разни умници дета дават акъли.Ама като има *** да ги слушат.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питах моя съученичка, завършила класическа медицина и станала хомеопатка, как така един разтвор, колкото повече го разреждаш, толкова по-концентриран става. Тя ми отговори: "Ама ти забравяш за духовните сили, които действат върху разтвора!" Размислите оставям на вас, но на мен ми прилича на баене, леене на куршум, восък и т.н. в ХХ век!
5
1
 
6
 
! Отговори
Дарвин е бил прав преди 5 години
Ама оставете ги да се лекуват с хомеопатия. Те и децата си с тази глупост се мъчат да лекуват, но все пак децата им носят техния ген, така че все тая
4
1
 
9
 
! Отговори
8===о преди 5 години
хюмеупатията така и не е стигнала до "хапче" с реално измерваеми резултати.Например няма:-хомеопатично средство против паразитни червеи.Нито едно.-хомеопатично хапче анти-бебе.-хомеопатично средство против абцеси и септични шокове.-нищо хомеопатично против гъбични инфекции.-нищо което да върши работа при спешната медицина.Хомеопатията предлага "лек" само в два случая:-болести ,с които така или иначе тялото се преборва само - настинки,грипчета.-дълго протичащи заболявания ,но без ефект.
3
1
 
7
 
! Отговори
Не на тази ЛЪЖА! преди 5 години
Дефиниция за хомеопатията:Човек е болен: пр. боли го апандисит. Той взема отрова (хомеопатска) от която доказано боли корем. Организмът се бори с тази отрова и покрай борбата с нея минава и другата болежка. До тук добре - има логика. НО, какво прават хомеопатките: Разтварят отровата във вода. Разреждат водата стотици пъти, при което ВОДАТА ЗАПОМНЯЛА(!!!!) че в НЕЯ е имало отрова и после, пиейки тази СВЕТЕНА вода , организмът се "стряскал" от паметта на водата и почвал да се САМОЛЕКУВА!ТОВА Е!
2
3
 
12
 
! Отговори
Не на тази лъжа! преди 5 години
Алоо РЕДАКТОРА!За кава хомеопатия говориш БЕ!Наясно ли си изобщо какво значи ХОМЕОПАТИЯ? Всяко споменаване на тази дума е реклама на ШАРЛАТАНСТВОТО!НЯМА НИТО ЕДИН ДОКАЗАН случай в световната медицина на излекуван чрез хомеопатия, докато има няколко стотин ДОКАЗАНО умрели от лечение с хомеопатия.А стотиците хиляди умрели от нелечение, разчитайки на тази "светена" вода (буквално - по дефиниция за хомеопатия) никой не се е наел да изчисли!Стига сте заблуждавали хората!
1
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почвайте да плюете, че е измама,нееежи неграмотници)Само човешката глупост е безкрайна...