New Dacia Duster

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

Реклама Nissan X-Trail
Босът на FCA Серджио Маркионе ще обяви в началото на следващия месец, че предстои “радикална трансформация на производството в Италия”. Това съобщи агенция Bloomberg. Същината на новата стратегия на концерна е в отказ от производството на някои бюджетни модели или съкращаване на техните производствени обеми за сметка на разширение производството на по-скъпите модели на концерна.

Така FIAT може да остави в производство в Европа само две моделни фамилии - Fiat 500 и Panda. Луксозните марки на концерна няма да бъдат засегнати от реформата, а ще получат допълнително финансиране за увеличаване на производството. Заводът в Торино ще спре производството на хечбека Alfa Romeo MiTo и ще стартира производството на втори кросовър на марката Maserati.

Така лифтинга на Alfa Romeo MiTo от 2016-а може да се окаже лебедова песен на модела, чиито продажби в Европа непрекъснато падат. През миналата година в Стария континент са били закупени едва 11 367 машини, което е антирекорд за цялата история на тяхното производство.

Производството на субкомпакта Panda пък ще бъде пренесено изцяло в Полша, а в мощностите на завода в Помиляно-д’Арко, където се прави сега, ще започне производството на новия бейби-Jeep.

Маркионе навършва на 17-и юни 66 години и се очаква през следващата година да се пенсионира и затова сега подготвя перспективите на концерна след своето напускане. Според вътрешна информация, топ-босът не вижда бъдеще в производството на народни автомобили за страните с висока ниво на работната заплата. Но пък е уверен, че може да вдигне печалбата двойно през следващата петилетка използвайки пазарния потенциал на марката Jeep. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024