Skoda Monte Carlo

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Consumer Reports откри сериозни проблеми в Tesla Model 3

Реклама Skoda Monte Carlo
Престижната агенция Consumer Reports, даваща оценка на нови за американския пазар продукти, анонсира, че изключително важният за американския производител на електромобили Tesla модел Model 3 не може да бъде категоризиран като “Препоръчан” продукт. Като основни причини за това, от агенцията посочват голямата спирачна дистанция на автомобила, както и трудната работа с един от основните и акцентирани върху от компанията-прозиводител елементи, а именно интегрираният многофункционален екран, с помощта на който се управляват всички основни и вторични системи на колата.

От Consumer Reports коментират, че Model 3 представлява първата стъпка на Tesla в сегмента на по-достъпните електромобили. От екипа са намерили много елементи, които са им харесали, в това число рекордната автономност и въодушевяващо ускорение, но в същото време са открити също така и големи проблеми, като спирачна дистанция по време на изпитание за екстремно спиране и трудни за управление контролни уреди. Именно те са довели и до това Model 3 да не получи препоръката на агенцията към потребителите за покупка.

По време на изпитанията на Tesla Model 3 от Consumer Reports, електромобилът на американската компания е отчел дистанция от 46 метра при спиране от 96 км/ч до 0, което е с 2 метра повече в сравнение с пълноразмерен американски пикап. От агенцията коментират също така, че резултатите на Model 3 са с 6 метра над средното за сегмента на компактните луксозни седани и с почти 8 метра повеч в сравнение с Model X.

В интервю за Consumer Reports, директорът на тестовете на изданието Car and Driver коментира: “Тествам автомобили в продължение на 11 години, и за 11 години, никой друг автомобил не се е откроявал с такова непостоянно спиране като този.”

Сериозен проблем при Tesla Model 3 от Consumer Reports откриват и в многофункционалното табло, което е сред отличителни черти на електромобила. Той е единствената възможност за управление на почти всички елементи на колата, в това число външните огледала, климатичната инсталация, потокът на въздушната струя, навигацията и дори отварянето на жабката.

Според Consumer Reports, това инженерно и конструкционно решение на Tesla принуждава водача да предприема няколко стъпки за извършването на елементарни крайни цели, като това води до отвличане на вниванието, т.к.т шофьорът трябва да отдели погледа си от пътя, както и една от ръцете си от волана.

От Consumer Reports акцентират и върху други проблеми при Model 3, като твърдо окачване, задни седалки без опора и повишен шум при движение по високоскоростни пътища. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024