Турците в чужбина - важни за Ердоган

Президентът събра 15 хиляди привърженици от Европа
21 май 2018 22:03, Петя Славова
95

Турският президент Ердоган събра 15 хил. привърженици от цяла Европа на предизборен митинг в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Той призова присъстващите да гласуват за него и управляващата Партия на справедливостта и развитието на 24 юни. Голяма част от привържениците му дойдоха от Холандия, Германия и Австрия - държави, които забраниха турски предизборни прояви своя територия.
Още по темата

А ден преди еднодневното работно посещение на Ердоган в Босна и Херцеговина се появи информация, че разузнавателните служби на Турция и балканските страни работят в координация за разследване на твърдения за готвено покушение срещу него.

"Не мога да не свържа подобна информация със сегашната обстановка в югоизточната ни съседка и предстоящите избори там. Цялата ситуация започна на 15 юли 2016 година с опита за преврат. Оттогава вече седем пъти извънредното положение бива удължавано, а причините за това са именно подобни информации за заговори, атентати и т.н.", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов.

Toй подчерта още, че в рамките на това извънредно положение в Турция всеки ден има арести масови съдебни процеси, не само на цивилни граждани, а и на военни.

"Това е целенасочено. По този начин сегашният президент може неограничено да упражнява своята власт. Някои коментатори дори посочват, че това е по-добре от президентската система, която евентуално ще бъде въведена с изборите на 24 юни", обясни Георги Димов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият ни генерален консул в Одрин допълни, че Турция продължава да бъде разделена на две - две главни коалиции и кюрдите, които към момента, по думите му, са свободен електрон, все още не е известно накъде ще се ориентират, но са настроени срещу Ердоган.

"Затова за него са много важни гласовете, които ще дойдат от чужбина. Само в Германия има близо милион и половина турци с двойно гражданство, които имат право да се включат в изборите", подчерта гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

В Сараево Реджеп Ердоган призова турците, живеещи в Западна Европа, да играят активна роля в политиката на страните, в които живеят и да вземат тяхно гражданство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
осман обича кечи
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
турските лъжи и манипулации от платени лъжци нямат край... Дядо Иван вие тепал, но явно ви е малко. Още ще ви тепа неграмотно племе анадолско...
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пфу... само активисти на дпс тука, мирише лошо...
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само пуйкистанец може да открадене името "Българи" и да изопачава историята.Присъщо е на османските орди нахлули с ятаган при цивилизовани европейски народи да заличават цивилизации и да натрапват диващината -ислям.Такива бяха и такива си останаха през вековете.
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не ви знам какво пишете тука , но речта на Ердоган в Сараево е доста поразяваща бих казал , щото той казва буквално че сегашните Турци в Европа са съъщте тези Османски Турци дошли преди 1000 г. от Анатолия , всъщност той казва цифра от 6 000 000 Турци в Европа да но за да излезе математика са нужни непремено и Българските турци от България , така че Речта на Ердоган е доста сериозна Новина е не некви копирани Текстове както тука в тоа сайт всеки ден
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българи.......И цялата му земя от Одрин и до Драч превзех, гръцка, още и арбанашка [албанска] и сръбска; а пък градовете, които се намират около Цариград, и самия този град владееха фръзите [латинците], но и те се покоряваха под ръката [скиптъра] на моето царство, понеже нямаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха дните си [съществуваха], тъй като Бог така заповяда, понеже без Него нито дело, нито слово не се извършва. Нему слава вовеки, амин."Четеш ли "ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ"(!)
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългариЕто ти надписа на Иван Асен от второто българско царство "В лето 6738 [1230], индикт 3, аз, Йоан Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, издигнах из основа и с живопис украсих докрай пречестната тази църква в името на светите 40 мъченици, с помощта на които в дванадесетата година от царуването си, в която година се изписваше този храм, излязох на война в Романия [Тракия] и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен с всичките му боляри. И цялата му земя от Одрин и до Драч превзех, гръцка, още и арбанашка [албанска] и с
44
8
 
8
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Твърденията на платените писачи на Анкара с Ник Българин не отговарят на истината. В Батак официалната турска власт в лицето на редовна турска армия са извършили клането в Батак. Първо са изтезавали жените и децата, после са ги изнасилили, накрая са ги затворили в църквата да умрат от жажда. Мъжете са били до един обезглавени.
43
11
 
5
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Първо трябва да има азиатски съюз, а после европейският и азиатският да се обединят. Това е бъдещето на света. И ако нашата историография стане реална и истинска, а не лъжлива, България ще заеме едно много сериозно място. Тя не само че е член на ЕС, но ние говорим на славянски, макар и наложен насила. Освен това сме християни повечето от нас. Остава само да си напишем истинската история.
42
19
 
13
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Всъщност турците в близките до Батак села са оказали помощ на потърпевшите и обстоятелството сочено в официалната българска история,че турците са отговорни за събитията не отговарят на истината.
41
15
 
12
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Османската власт изпраща войска в Батак за уталожване на събитията и установяването на реда. Вярно е, че държавата се е намесила, но пряка намеса на турците няма.В този случай има помаци и християни.
40
15
 
13
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Твърденията на българските историци относно събитията в Батак не отразяват истината. Събитията са се развили в две съседни села, през въпросния период керваните пътуващи от Истанбул за Балканите са попадали под набезите на разбойнически чети и че случаят е произтекъл в резултат от разногласията между селяните относно подялбата на плячката от керваните.
39
14
 
12
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Османската власт не е правила етническо разграничение в структурата си,всяка раса е бил равноправна,а в управлението са взимали участие представители от всякакви етноси и в това отношение представляла прототип на сегашните САЩ. В Османската империя няма просперитет на даден етнос, на даден народ. Това е отговорност за бъдещето на целия свят. Това е универсалистичната доктрина на османизма.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългариЕто виж какво пише френския рицар Роберт дьо Клари за българите - ''И бароните казаха на император Хенрих - "Господарю,ще направите така(ще се ожените за доведената дъщеря на Борил) и ние Ви съветваме да се споразумеете с тях,защото българите са най-силния народ ..........."Българския цар Борил е царувал през 1207-1218 година и българите го считат за един от слабите си царе,а сега си предстви останалите царе какви са били.И куманите не играят голяма роля,осве
37
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългариСтига писа глупости,бе!Куманите изобщо не са презимували в България,българите са наемали кумански отряди само когато са имали необходимост,а и куманите са били верни съюзници на българите.Основната войска е била българска,България е била на три морета с царе начело и боляри,воеводи.
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългариХубаво ги редиш,но Атила няма как да е бил "тюрк",защото термина "тюрк,тюрки" е измислен през 16 век,от човек който изобщо не е бил историк и не е от Азия.Хуните са владели,не само Европа,но и Азия,има открити монети и се вижда,че не са с монголоидни черти,а индоевропейци.
35
14
 
11
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Второто българско царство си е куманско. Масово прабългарите, които остават да живеят тук, са поставени в много тежки условия като крепостни селяни, които нямат право да ходят никъде. Плащат данъци, работят като роби. Останалото са кумани, които са заселват тук, както и антите, които се завръщат. Всички династии от Второто българско царство са кумански.
34
9
 
15
 
! Отговори
Българи преди 5 години
Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. Това влияе лошо на обществото ние нямаме гражданско общество. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила. Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма да не си знаем историята.
33
9
 
11
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
НИЕ ТУРЦИТЕ МОЖЕ ДА СМЕ ПРОСТИ АМА ЗА ТОВА ПЪК АГРЕСИВНИ.ИЗГЛЕЖДАМЕ ГЛУПОВАТО НО ТО Е ОТ ГЕНИТЕ.ВСЕ ПАК ВСЕКИ ИСТИНСКИ ТУРЧИН ИМА В КРЪВТА СИ НЕЩО ОТ КОЗИЧКА,ОВЧИЧКА ИЛИ МУЛЕНЦЕ.СЕГА ПАДИШАХА ЩЕ НИ НАПРАВИ И АНАДОЛНА КОНВЕНЦИЯ.ЗА ЗАЩИТА НА ОНЕПРАВДАНИТЕ КОЗИ ПО ДИАРБЕКИРА.
32
9
 
12
 
! Отговори
Българи преди 5 години
В световната история определени велики сили с конкретни интереси винаги са разделяли народите от най-близките им приятели. Докато ние сме разделени от нашия най-близък приятел Турция, те могат да си правят с нас каквото си пожелаят.