Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!

Те не само заливат с брошури домовете на хората, а и влизат в тях
21 май 2018 17:00,
61
Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!
Снимка: "Монитор"

Мащабна сектантска "акция" са подели Свидетели на Йехова в Кюстендил. Те не само заливат с брошури домовете на кюстендилци, а и влизат в тях. Само през последните два дни група от четири жени и един мъж е посетила десетки жители от областния град.

"Звънят на звънеца, докато някой не излезе. Предлагат ти брошура и започват да те убеждават в техните вярвания и начин на живот. За нас това не е нормално, и въпреки отказа ни, те продължават да нахалстват. Такова нещо от години не ни се е случвало да не говорим, че може някой да се зариби и да премине към тяхната секта", коментира 34-годишна кюстендилка, цитирана от "Монитор".

Тя обяснява, че иначе групата от Свидетели на Йехова били добре облечени мъже и жени. Винаги ходели заедно и убеждавали хората колко по-различен би бил живота им като се присъединят към тях.

"Мисля, че разпознах сред проповедниците и една бивша детска учителка. Това е просто абсурдно", обяснява друга кюстендилка.

В брошурата си пък Свидетелите на Йехова описват, че "Светът няма да се промени и ще стане по-лош". Всеки, който се присъедини към тях пък го очаква щастлив и безкраен живот и край на всички болести и страдания.

Сектата датира от 19 век, като в момента има над 8,2 милиона активни Свидетели по света. Отличителните черти на последователите са, че не почитат Кръста, не приемат кръвопреливане, не празнуват рождени и именни дни, и национални празници. Сред принципите им е да не изпълняват военна служба, както и да не почитат държавните символи. Те живеят, за да служат на Йехова.

По света има регистрирани случаи на самоубийства, провокирани или извършени от Свидетел на Йехова. Безброй са случаите, в които хора умират, защото отказват преливане на кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Това е най-агресивната секта!!! Имам колега йеховист в работата, постоянно ни заплашва и все е нервен...а се пише че е Божи човек...В фирмата има такива сектанти....Един такъв е Ангел от Кричим....
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите , в болшинстовото си, сме толкова вглъбени и егоцентрини, че рядко си подаваме главите навън да видим какво аджаба има по широкоя свят. Това че сме се родили в България и че цял живот са н учили на нещо, не е гаранция че това нещо е истината, и че ние сме най-, най- във всичко и знаем всичко най-добре. До голяма степен народът ни прилича на Северна Корея: шефът каза, значи е истина. Да не говорим, че повечето от нас дори не са си направили труда да прочетат библията, но коментират ...
59
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Дайте ги насам. Дайте ги!
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероизповеданията у нас трябва да се сведат до максимум 15! Защото те са >160! Най ни е трудно да разделим Христа - направихме го на парчета! Начело на всяка мошеническа група стои някакъв, който единствен знае кой е Христос, какво е проповядвал и как ще заведе паството си до райските градини! Много се ръководят директно от задгранични централи. В някои страни контролът от страна на държавата е много твърд и безкомпромисен.Едно време у нас не допуснаха мошеника Ларсен с неговото "Слово за живот"
57
2
 
7
 
! Отговори
Ей товаа е секта! преди 5 години
До колкото знам в Русия ги забраниха със закон! Те изопачават Библията! Време е и в Бг да стане така!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цъфнаха ми един път на вратата двама подобни (мисля, че бяха от мормоните). Въпреки културно изразения ми отказ,продължиха да нахалстват. Тогава им обясних (премесено с популярни български изрази!) понятието "нарушение на частна собственост" и им дадох 5 минути преди да повикам полиция.Нямате си понятие с каква скорост се изнесоха.Лошото е, че кварталният, с когото разговарях след това, ми заяви (неофициално!), че им е забранено от висшестоящо началство да се занимават с подобни мисионери...
55
3
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм,конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, здравна каса...
54
2
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм,конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, здравна каса...
53
1
 
10
 
! Отговори
Още нещо преди 5 години
Тази жена, за която писах по-долу, никога не идва сама да предлага брошурите на "Свидетелите на Йехова". Винаги я придружава още някой, който застава така, че когато човек отвори вратата на жилището си, трудно да може да го види - вижда само рамото или тила му. Не знам с каква цел се прави това. Наблюденията ми са от София.
52
1
 
10
 
! Отговори
Бяхме забелязали преди 5 години
В първите години след промените, млада жена или момиче, едра, хубавичка, говореща перфектен български език, но с лек руски акцент, обикаляше центъра на София и предлагаше кришнарска литература.След време тази същата, вече почти съвсем преодоляла руския си акцент, предлагаше брошури на сектата "Свидетели на Йехова". Отначало звъни по вратите и само предлага брошурките, не агитира нищо. После пак идва, но освен брошури предлага и билети за някакъв техен концерт. Тоест, поетапно зарибяване.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца индиго навсякъде и във всичко!
50
1
 
10
 
! Отговори
Важно е! преди 5 години
Добре е да бъдат по-често огласявани онези секти, а също и вероизповедания, различни от християнското, които изискват от своите последователиДА ПРЕХВЪЛЯТ ИМУЩЕСТВО СИ на името на сектата или на съответната друга религиозна общност.Българинът не е наивник и ще усети какво всъщност искат от него въпросните емисари.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разгледайте показаната по-горе картинка! Не ви ли идва на ум, че е изпълнена в типичен рекламен американски стил? Виждал съм такива книжки - хартията им е перфектна, печатът - също! Хора, това пари струва, много пари! А транспортът, заплащането на "разносвачите"? И кой мислите дава тези пари? Родолюбиви българи? Що не издадат някоя книга за нашето Възраждане, за Неофит Бозвели, за Паисий?Или за Левски или Бенковски?Много пари се дават, за да освободим тази земя за следващите заселници!Обетована!
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Свидетели на ПутинПожали майчицата си от неприлични помисли и думи! Научи се да се въздържаш от това, да дразниш орталъка, за да не го отнесеш! За твое добро го казвам!
47
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
EDINSTVENATA SVYATA ZARKVA--ISTINATA BI KAZVAM.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До slavianskisimvoliДа, колега, ти си напълно прав! Намерете и четете Бончо Асенов всички, четящи тук!Човекът е събрал и анализирал огромен материал за "вероизповеданията" в България.Обръщайте се към народните представители от всички бои да ускорят създаването на нов Закон за вероизповеданията - рестриктивен, твърд, свиреп към мошеническата напаст! Тук няма партии, има България, захапана от стотици параzити!Всъщност наистина става дума за националната сигурност!Да не стигаме до саморазправи!
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бой до поssиране, без оглед на "човешки права", Хелзинкски комитет и всякакви други глезотии! България е полазена от десетки секти, стотици "вярващи" пълнят гушите на разни самозванци! Дават им десятък и гурутата живеят в охолство, издават книги, правят разни спектакли. Знам за една т.нар. "Тракийската църква", която успя даже да се легализира в съда и сега се чувства неуязвима! Гуруто е самозванец, обявил се за "академик", води службите на "тракийски" език, който единствен в света знае!
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойте далеч от тези болни мозъци. Няма разлика между тях и фанатик.
43
3
 
0
 
! Отговори
Отмъстител преди 5 години
Gran hijo de gran puta musulmana, ела да си наточиш ятагана, твойта мамка
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
религията е създадена за масов контрол