Влак "Носталгия" ни дърпа към съседите – все повече пътуваме в Сърбия

Тройно е нараснал интереса ни към Сърбия за 10 години
21 май 2018 16:15,
37

Броят на българските туристи в Сърбия е нараснал тройно за последните 10 години. Само през 2017 година близо половин милион българи са посетили западната ни съседка, докато у нас са дошли с 30 000 по-малко сърби, съобщава Bulgaria ON AIR.

Една от причините за интереса към Сърбия е атракционно пътуване с влак.

Шарганска осмица е името на музейно-туристическа теснолинейка по трасето Мокра Гора – Шарган Витаси в община Град Ужице.

Тя е част от реконструиран участък от бившата железопътна линия Ужице – Вишеград – Сараево в Западна Сърбия.

По трасето на музейно-туристическа атракция се движи влакът "Носталгия" през летния сезон от април до октомври и през зимата по празниците от 25 декември до 25 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са добри и усмихнати хора. Българите сме най голямите гадове на земята. Съжалявам че съм българин и се срамувам ,най просташкия народ на земното кълбо.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Мда, качеството идва от обеднения уран при бомбардировките Умирам от смях, когато някой го споделя
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги когато имам възможнст с удоволствие прескачам до Сърбия.Там животът е по-спокоен и всичко е по-хубаво от тук.Не по-евтино, но по-качествено.
27
3
 
16
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Извинявай, но ти това за българските бири, сериознон ли го каза-.В България отдавна няма бира. Това, което се продава за бира е евтин царевичен гриз с ензими за бърза ферментация. Просто не е бира.Казвам ти го като върл фен на бирата.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сърбия наистина е като тук преди 20г. Още има битаци например. Храната е евтина наистина, но не мисля че е кой знае какво. Имат хубава сливовица, но и троянската си я бива, че и е по-евтина. Българските бири са по-хубави. Иначе хората в Ниш и Пирот са дружелюбни. А в Пирот има българи, но и в Ниш има доста хора които учудващо добре знаят български (а там уж няма българи).БВП на България наистина е чувствително по-високо от на Сърбия. При все че е най-ниско за ЕС.
25
13
 
13
 
! Отговори
Пинко преди 5 години
Сърбия е селска държава с много просто население...И на тези дето пишат по-долу глупости ще и кажа да прочетат преди да ръсят небивалици. България има БВП с 40% повече от Сърбия, има 3 пъти по-голям износ от тях и в пъти по-малък дълг. Относно прехвалените им храни пак сте в заблуда- зеленчуците се обработват с пестициди забранени в ЕС, а пък месните продукти са бъкани с Е-та и консерванти. Не разбирам манията на българина само да хули своето и да хвали всеки чужд ***....
24
9
 
14
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
В Сърбия и Македония е хубаво, защото наистина е като тука преди 20 години. Баничките са истински банички със сирене.,лук, спанак и каквото там има. Истинско! Каймяните неща като кюфтета, кебапчета и т.н. вкусотии също са несравними с нашите сегашни EU пазарни реалности. По-вкусно е, от колкото при нас сега, факт!
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са били народ с достойнство преди 1944 г.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаха типичният затворен комунизъм и в резултат там всичко беше по-хубаво, даваха западни филми по телевизията им, всички българи и румънци, които хващаха сръбска телевизия гледаха сръбските програми, отделно до днес храната им е по-хубава от тук и напитките им са по-хубави. Магистралите им не са комунистическите български "магистрали" дето след като вдигнеш повече от 100 км/ч и не можеш да удържиш волана от бабунките.Селата им са едни спретнати с измазани къщи.Сега даже там храната е по-евтина
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите и преди и сега винаги са били НАРОД С ДОСТОЙНСТВО.За разлика от българите, които и преди и сега само гледаха накъде по-напред да ссе надупят.Никой не уважава лакиите. Потупват ги по рамото, но не ги уважават.И с право.
20
9
 
9
 
! Отговори
Жоре Шопо преди 5 години
И понеже стана много модерно да се ходи в Сърбия и само чувам колко хубаво било, та реших и аз да отида до Пирот да видя тия красоти.....Значи като първо там са някъде около 1996-1997 година по развитие. Пазара им е едни изгнили сергии на които се продава какво ли не. После "хубавата храна" и по-точно плескавиците им- верно евтинки са и се подлъгах та си взех много, а после като си дойдох в Софето и прочетох съдържанието ми стана лошо- соя + цялата менделеева таблица. НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 години сме в ЕС и сме с по-нисък среден доход на глава от населението от Сърбия. И това, не е защото ЕС е зле, а защото 11 години ни управляват едни и мбецили, които разделиха България буквално на феодални владения. Заграбиха 2/3 от отпуснатите средства и сме на дъното. Проблемът е, че точно на такива срещи, каквато имаше преди няколко дни в София на високо ниво, не се намира нито един журналист, общественик или политик, който да каже истината за състоянието на България.
18
6
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
СЪРБИЯ НИ Е ПРИМЕР ЗА ДОСТОЙНСТВО И НЕЗАВИСИМОСТ И НАРОДНОСТ И ЗА: " ***.. ИМ МАЙЧ... НА АМЕРИКАНЦИТЕ " !!...! ПРИМЕР НИ Е ДА НЕ СЕ "СВАЛЯМЕ" НА АНГЛОБРИТИТЕ И ЕВРЕО -ИДИТЕ ... ДА СМЕ СИ НИЕ ,А НЕ ДА СМЕ :" ЙОК -СПАСИЛИ СМЕ ЕВРЕИ- -ДАЙТЕ НИ НЕЩО" !!! КАКВО БЕ НЕПРОИЗВОДИТЕЛИ ???
17
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белград е европейска столица, а София колкото и да се пъне си остава Орента - мръсотия, чалга, жлъч и мегапроЗД народ, дошъл от селата.Белград е аристократичен - там не разрешават на селяните да се заселват в града.
16
11
 
18
 
! Отговори
С нами Богъ преди 5 години
Странен комплекс има българинът от сърбина - в момента стандартът у нас е около 2 пъти по-висок от този в Шумадия, която е просто една *** с все още жизнено селско стопанство, което у нас беше разрушено (но сърбите винаги са си били свинари - и в преки, и в преносния смисъл). Тук се пишат разни бълвочи за славянство и православие, а същите тези "православни србе" бяха най-верният васал на тирците в бтките с европейците и монголите (Никопол, Анкара - на 2000+ км от родината). А 1885? А 1913?
15
1
 
12
 
! Отговори
Ердоган в Сараево преди 5 години
Абе къде ви е Статията за Ердоган в Сараево където казва че всички 6 000 000 Османски Турци са същите тези от Анатолия които живеят 1000 г. в Европа ..........хаха на български няма никаква Информация ............гола вода са българските Медии
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, Сърбия и Гърция при една война с агресивните Турция и Албания не само ще се защитят, но и ще победят и над Тирана и Истанбул ще се развеят православни знамена.
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Во Буга-рия све е менте, включително и Премиеринот.
12
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стандартът на живот в Сърбия е около 2 пъти над този в България.А пък София въобще не може да се сравнява като град с Белгарад, който бе сринат до основи от нашите НАТО-вски приятели, но изграден отново само за 2-3 години.А тук Фандъкова ще ремонтира 850-те метра на Граф Игнатиев почти година.И накрая пак ще открадне парите, а софиянци ще ходим по жвакащите плочки, наричани Фандъчки.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
800 динара са 13,25 лева.40 лева са 2416 динара.Коментаторът във видеото яко се е объркал с цената на билета за влака с това 800 динара, което било 40 лева.Курсът днес (21 май 2018) е 1 лев = 60,41 динара