Нищо няма да последва от ислямския форум, свикан от Ердоган

Той ще продължи да говори по-настървено срещу Израел
21 май 2018 14:37, Екип на Bloomberg
14
Нищо няма да последва от ислямския форум, свикан от Ердоган
Снимка: Reuters

От извънредно заседание на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС), свикано от Ердоган в петък, няма да последва абсолютно нищо. Toва мнение изрази журналистът Тайфур Хюсеин в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му търговията между Израел и Турция ще продължи да се развива с голяма сила въпреки отношенията между двете страни.

„Сегашната ситуация няма да се отрази на търговията и на двустранните споразумения между Израел и Турция. Но политическото говорене ще е на най-високо ниво с цел извличане на политически дивиденти най-вече от страна на турския президент, на когото му предстоят решаващи избори за президент и за парламент“.

Според журналиста Ердоган ще продължи да говори по-настървено срещу Израел, защото това е най-благодатната тема за турските политици.

„Това се отнася и за всички ислямисти, използващи този начин на правене на политика, не само в Турция, а и в света. Но през последните години най-ярко това се отразява при турския президент“.

Хюсеин обясни, че в момента се изгражда образа на Ердоган като застъпник на мюсюлманския свят и като единствен сред всички мюсюлмански лидери защитаващ палестинската кауза – той е против САЩ да премести своята столица от Тел Авив в Йерусалим.

„Разбира се това е за вътрешнополитическа употреба в Турция“.

Каква е предизборната ситуация в Турция? Как ще се развият отношенията между Турция и Израел? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
ЕМ преди 5 години
Израел изнася стоки и услуги за Турция зя 1.45 млрд $. Турция за Израел - за почти 3 млрд. 1.2 милиона израелци почиват годишно в Анталия. Около войната в Сирия много турски фирми ползват Израелски пристанища за доставка на стоки в Йордания и други арабски страни. Израелската икономика е в подем. Турската на последък нещо куца. Та кой ще загуби повече от "бойкота"?! Но ще спечели България - поне още един милион туристи...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
поправено. *** може да викаш на баща си с християнското име.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** може да викаш на баща си със смененото име. На мен не можеш, защото си ***.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе селски турчета, я вижте какво прави САЩ с Иран - безпрецедентни санкции, за да ги отучат от лошите им обноски. Същото започват и с Турция. Като ви сринат лирата и на Луната да направи митинг - все тая. А лирата пада ли пада. Та си мисли за Турция, не за България.
4
6
 
4
 
! Отговори
999 преди 5 години
Късах те се да правите новини от Турция.На всеки 10 - 4 бяхя свързани с Турция.Нещо много изостанахте.По отношение на статията,цитирам израза:"Това се отнася и за всички ислямисти,"Къде сте на предизборните капмания на другите опозиционни лидери?За тях пишете,само когато от Д о й ч е В е л е Ви поръчат ли?А именно в техните кампания ще видите колко по зверски са настроени към Израел и Сащ.Тоест - Молете се да спечели Ердоган,Иде ли си не турците,Вас Ви чакат трудни времена!
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 Тъпчо, най-големият крадец е Ердоган и фамилия. Когато свали руския самолет руснаците показаха схемите за крадене на семейство Ердоган После високото куче клекна пред ниското и спряха информациите. По-голяма икономика - по-големи крадци.
2
5
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АБЕ , НЕ БЕШЕ ЛИ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО МЕЖДУ ХРИСТИАНИ И МЮСЮЛЬМАНИ !? ОЩЕ НЕ ЗНАМ КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ЙЕХУДА И ЙЕХОВА АМА И АЛЛАХ И ГОСПОД СА СИ ЕВРЕЙСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ !?!? А КАКВИ ПРЕКРАСНИ РЕЛИГИИ СА : ЕЛИНСКАТА , ЕГИПЕТСКАТА , БУДИЗМА , ШИНТОИЗМА, ТАНГРА, ПИПОПЕПОКАПИТАЛИЗМА И ДРУГИ "МОЗЪЧНИ " ПРОДУКТИ !!! КАЗАНО Е : " ВЗЕМИ РАЗУМА МУ ,ЗА ДА ГОСПОДСТВАШ"!
1
16
 
17
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ преди 5 години
На тоя ислямски турски терорист вече САЩ са му вдигнали мерника и съдбата му ще бъде, като на Бин Ладен и Кадафи!