Lasurit eshop

Шампионите в ТЕНИС ТУРНИР PEUGEOT са Антоанета Маркова и Емил Николов

Шампионите в ТЕНИС ТУРНИР PEUGEOT са Антоанета Маркова и Емил Николов

Шампионите в ТЕНИС ТУРНИР PEUGEOT са Антоанета Маркова и Емил Николов

Реклама Renault Arkana
Източник: www.peugeot.bg

Големите победители в тазгодишното 18-то издание на Тенис турнир PEUGEOT са Антоанета Маркова от Казанлък и Емил Николов от Варна. На финала те преодоляха Поли Пеева и Пламен Божков с резултат 3:1 тайбрек сета (7/5 6/8 7/5 8/6). Трети останаха Кая Генова и Борислав Константинов, извоювали победа над Радостина Стефанова и Боян Кушев, класирали се на четвърто място.

Емил Николов участва за трета година в опит да спечели голямата награда. Антоанета Маркова сподели, че единственото, за което съжалява е, че няма да може да играе отново в турнира – по регламент победителите нямат право да участват през следващите 10 години.

Най-големият любителски турнир за смесени двойки в страната за поредна година събра двойки от цялата страна. Срещите започнаха в събота, 19 май 2018 г., мачовете се проведоха по формулата 2 от 3 тайбрека. Полуфиналите, мачът за трето място и финалът се играха на 20 май 2018 г. в 3 от 5 тайбрека.

Голямата награда за двойката победител в Тенис турнир PEUGEOT е посещение на Откритото първенство на Франция – Roland-Garros в Париж. Самолетните билети за Антоанета Маркова и Емил Николов са осигурени от Air France, а поканите за престижния тенис турнир – от BNP Paribas.

Класиралите се двойки на второ (Поли Пеева и Пламен Божков) и трето (Кая Генова и Борислав Константинов) място – получиха награди, предоставени от верига спортни магазини SLS – ваучери за 200 лева за бранда Mizuno.

Тази година турнирът премина под знака на кауза – събиране на средства за закупуване на специализирана инвалидна количка за състезател от представителния отбор на България по тенис – Калин Асенов. Калин Асенов е балкански шампион за юноши през 2010-та година и многократен участник на международни турнири и републикански и държавни първенства. Преди финала се изигра демонстративен мач с негово участие срещу Владимир Гюров, Мария Петрова, Петко Сталинчев, Ивайло Петров, Антон Фиков и Борис Томов. Всички те показаха спортен дух и хъс за игра. Кампанията продължава до събиране на всички необходими средства за количката.

По време на турнира беше показан новият Peugeot 308 GTi by PEUGEOT SPORT с мощност 270 конски сили. Най-новите модели скутери и велосипеди представиха двуколесната гама на Peugeot.

Официални партньори на турнира са Air France, BNP Paribas, SLS, Mastercard, Загорка и Банкя Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини BG Авто BMW Ferrari Lamborghini Maserati Mercedes-Benz Porsche

Спортните автомобили на Премиум Рали София - Свети Влас от Банско до Солун този уикенд

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли BG Авто Subaru

Subaru Crosstrek : В името на доброто старо време (Видео)

Апр 23, 2024