Lasurit

Пролет, лято, есен и Еверест в новия климатичен център на Ford (Видео)

Пролет, лято, есен и Еверест в новия климатичен център на Ford (Видео)

Пролет, лято, есен и Еверест в новия климатичен център на Ford (Видео)

Реклама Renault Arkana
Ford разкри нови подробности за новия си климатичен тестови център, в който компанията инвестира внушителните 70 милиона евро.

В новия център на Ford могат да бъдат изкуствено създадени условия, вариращи от порои, до изгаряща жега, като в същото време може да бъде конфигурирано и атмосферно налягане. Огромната свобода, която получават инженерите и дизайнерите на марката, открива нови възможности за екипите, тестващи бъдещите модели на компанията, като те са в състояние да проверят как ще се повлияят автомобилите дори при близка среща на превозното средство с ураган от степен 5.

В климатичните камери на новия комплекс могат да бъдат създадени въздушни течения със скорост от до 250 км/ч, снежни вихрушки, проливен дъжд, температури в диапазона от -40 до 55 градуса, а тестваните автомобили могат да бъдат “качени” дори дори до базовия лагер на Еверест (5200 метра).

В новия климатичен комплекс на Ford са оформени три климатизирани въздушни тунела и четири камери с температурен контрол, една от които дава възможност за тестове с променлива влажност на въздуха.





“Можем да видим как функционират чистачките на автомобила при арктически температури, как се променят параметрите на работа на двигателя при екстремна жега и студ, и дори колко сняг пада върху главата на водача, когато той отвори вратата. Това е инженерна мечта”, коментират от тестовия център на Ford. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Екстремният DEFENDER OCTA с дебют на 3 юли (Видео)

Апр 25, 2024
Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Rover

RANGE ROVER VELAR: СЪЗДАДЕН ДА БЪДЕ ЖЕЛАН

Апр 25, 2024