Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Мило Джуканович официално пое президентския пост в Черна гора

2 коментара
Мило Джуканович
Мило Джуканович положи клетва в Цетине и официално пое поста президент на Черна гора, съобщават медиите в Подгорица.
 
Освен депутатите в черногорския парламент, пред които Джуканович положи клетвата, на церемонията присъстваха високопоставени бивши и сегашни държавни функционери и ръководители на държавни институции, членове на правителството, религиозни лидери и др.
 
Черногорската опозиция бойкотира церемонията. Джуканович пое поста от партийния си колега Филип Вуянович.
 
По конституция мандатът на президента на Черна гора започва в деня на полагане на клетва пред депутатите.
 
Мандатът на президента е пет години.
 
Мило Джуканович спечели 53.9 процента от гласовете на президентските избори на 15 април. Това е втори президентски мандат на Джуканович, който е бил избиран и шест пъти за премиер.
Джуканович насочи Черна гора към Запада и към членство в ЕС и НАТО. От 2012 г. Черна гора води преговори по присъединяване към ЕС, а през декември 2017 г. се присъедини към НАТО. 
 
По този път обаче Черна гора скъса с традиционното приятелство с Русия, което разгневи голяма част от проруски настроеното население на страната, отбелязва БТА.
подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Kiril Kovatchev
    #2

    Браво на Черна гора!

  2. Мило Джуканович-голям €вро-атлантик! И мажоритарен собственик на държавициата си-според Вести Бг. Изпозлвал е контрабанда на цигари до Италия, за да изкупи повечето неща в държавичката си! Един народ, една демокрация, един собственик! Колко познато, нали бе! После КОЙ си позволявал да стреля по журналистКи в Черна Гора!Журналистки, които отварят дума за контрабандата на цигари! Ние, на Балканите, всичко ще търпим, и БойкУ Дилавери, И Тачи, и който трябва мафиот, само и само със САЩ! И НАТО! Гадната Русия си пзоволи на тоя хубавец преврат да му прави! Как може да прави преврат на про-натовски мафиот бе! Това на нищо не прилича!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.