New Dacia Duster

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Реклама Honda ZR-V
Volvo Cars обяви, че компанията ще отстрани всички пластмасови изделия за еднократна употреба от своите офиси, кафенета и събития в глобален мащаб от края на следващата година. От автомобилния производител коментират, че решението отразява поддръжката й на европейската кампания за чисти морета (Environment Clean Seas), както и желанието й да минимализира влиянието си върху околната среда.

От Volvo Cars коментират, че в процеса на спирането на продукти като чаши, чинии, кутии за храна и приспособления за хранене, с биоразградими техни еквиваленти ще бъдат заменени повече от 20 000 000 единици. От компанията са направили и калкулация, според която процедурата ще се равнява на изваждането от употреба на повече от 500 пластмасови артикула от страна на всеки неин служител.

Инициативата на Volvo стартира веднага, като до края на година, пластмасови изделия за еднократна употреба ще спрат да се ползват по време на събития на марката, както и в офисите и ресторантите й на територията на обектите й в Китай, Белгия, САЩ, Швеция и Малайзия. Според очакванията на компанията, само през тази година, употребата на пластмасови артикули ще бъде намалена с повече от 140 тона. През следващата година, същата програма ще бъде въведена и в останалите обекти на Volvo Cars. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Bentley

Bentley показа Batur Convertible. Ще има само 16 екземпляра (Видео)

Май 07, 2024
Авто Новини Авто глобус BMW

M Performance части за BMW 5 Series Touring и i5 Touring

Май 07, 2024