Lasurit eshop

ГАЗ и КАМАЗ ще осигурят електробуси на Москва

Май 19, 2018
ГАЗ и КАМАЗ ще осигурят електробуси на Москва

ГАЗ и КАМАЗ ще осигурят електробуси на Москва

Реклама Peugeot 408
Групите ГАЗ и КАМАЗ спечелиха конкурс за доставка на голяма партида електроавтобуси за Мосгортранса, транспортната организация на руската столица. Всяка компания ще достави по 100 електробуса. Това съобщи кметът на Москва Сергей Собянин. Договорът осигурява не само доставката на машините, но и сервизното им обслужване в течение на 15 години. Освен самите електробуси, производителите се задължават да монтират и 98 ултрабързи зарядни станции и ще носят финансовата отговорност за без аварийната им работа.

Руската столица планира всяка година да добавя в парка на обществения си транспорт ежегодно по 300 електробуса, а в държавната прогама за това е записано че от 2021-а година нататък Москва ще купува само електробусове.

В Техническото задание на конкурса и ма голям брой изисквания, тръгвайки от габаритите на машините и завършвайки с боята им и тапицерията на седалките. Новият московски електробус трябва да има нисък под и приспособление за превоз на инвалиди. Общия пътнически капацитет е за не по-малко от 85 души, сред които за 22 седящи и с едно място за инваидна количка.

Сред другите условия е дължина 11,5-13 метра, максимална скорост не по-малка от 70 км/ч, пробег с едно зареждане минимум 35 км, портален заден мост, датчици за налягането и температурат в гумите, светодиодно осветление на салона, подсветка на пода, минимум 6 цвята, автоматичен климатик и срок на служба не по-малко от 15 години. И задължително условие – електробусът трябва да е произведен на територията на Русия. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024