Стига вече! Може ли да се излекува хъркането?

Какви лекарства се предлагат? Puls.bg отговаря
17 май 2018 12:52,
1
Стига вече! Може ли да се излекува хъркането?
Източник: Reuters

Хъркането представлява дихателен шум с честота 300 херца. Кой хърка? Предимно едри мъже, пушачи, които водят заседнал начин на живот. Това не означава, че дребни жени непушачи не хъркат.  

45% от възрастните хора хъркат само понякога, 25% страдат от това състояние постоянно. Хъркането се наблюдава при всеки втори мъж и всяка четвърта жена, особено след 40-годишна възраст.
 
Когато хъркането е обвързано със здравословен проблем се препоръчва хирургично лечение. В останалите случаи можете да използвате спрейове против хъркане.
 
Спрейовете против хъркане са лекарствено средство без лекарско предписание. Преди да започнете употребата на такъв спрей се уверете дали нямате алергия към някоя от съставките му.
 
На нашия пазар има не повече от 2-3 продукта против хъркане под форма на спрей. Те съдържат хиалуронова киселина, глицерин, полисорбат, ментово масло, вит. Е и др. Съставът е предимно от естествени съставки. Те създават покривен филм върху тъканите в задната част на гърлото. Тези активни съставки повишават тонуса и „смазват“ тъканите в задната част на гърлото, улесняват преминаването на въздуха и така редуцират хъркането.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
маларт преди 5 години
заливате супена лъжица ленено семе с вряла вода и след 20 минути изпивате отварата. смазва перфектно и не е скъпо, като рекламираните в статията продукти. а, не пушим естествено и вечер не поркаме много, че иначе смазването не помага. и не спим по гръб, а по корем, че кофти за другите в стаята