Фермери търсят изгодни кредити за покупка на земеделска техника и още земя

По време на изложението БАТА АГРО "Агрион Финанс" лансира промоционална лихва от 2.9% за първата година
Обновена: 15 май 2018 10:48 | 15 май 2018 10:48,
Фермери търсят изгодни кредити за покупка на земеделска техника и още земя

Най-честата причина фермерите да теглят кредити е покупката на земя, с която да уедрят стопанствата. Това става ясно от проучване на нагласите стопаните, направено от "Агрион". Другите мотиви земеделците да теглят заем са покриване на капиталови разходи или покупката на техника и оборудване. Тежките и тромави процедури на банките обаче принуждават все повече хора да търсят различни източници на финансиране в лицето на специализираните кредитни дружества, където процедурите са максимално опростени, а сроковете са значително по-кратки. Изследването показва, че всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Хората от столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

За да отговори на засиления интерес, специализираното дружество за земеделски кредити "Агрион Финанс" обяви промоционални условия за универсалния си ипотечен кредит. Компанията намали лихвата по кредитите си в евро на 2.9% за първата година. "Специалните условия важат за кредити до 100 хил. евро, като минималният срок на заема е 5 години. След промоционалната първа година, лихвата до края на периода е 8,5%", уточниха от "Агрион Финанс". Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

За да се възползват от новите условия, кредитоискателите трябва да посетят щанда на компанията на международното изложение "БАТА АГРО", което се провежда в Стара Загора от 15-18 май. Там всички желаещи ще получат специален промо код, с който  ще могат да кандидатстват за финансиране във всеки един от 20-те регионални офиси на компанията.  Промоцията е валидна до 18 юни 2018 г., казаха от дружеството, което е дъщерно на лидера в управлението на земеделски активи "Агрион Инвест".

Компанията приема като обезпечение по кредита земеделска земя или други недвижими имоти, а процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. Сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на  компанията. Това спестява сериозни разходи и време на кандидатите за отпускане на заем.

Изчисленията на експертите от "Агрион Финанс" показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва през първата година може да достигне 5 600 евро. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на сайта на компанията или на място на щанда на "БАТА АГРО". Експертите по кредитни услуги на "Агрион" са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

"Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции", казаха от "Агрион Финанс". Поради тази причина компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. Няма дори разходи за оценка на обезпечението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации