Война в "Борисовата": Кървави кръстове, обърнати знамена... и мъж с пистолет

Шефът на федерацията по планинско бягане стресира хора в столичния парк
Обновена: 28 апр 2018 07:38 | 27 апр 2018 10:00,
110

Снимка: YouTube

Столичани твърдят, че са били нападани и заплашвани с пистолет от мъж в Борисовата градина. Един от потърпевшите даже успял да заснеме агресията със смартфона си.

Въпросният мъж е окупирал част от парка. Белязал е дърветата в района с червени – кървави кръстове и е окачил по тях обърнати знамена, икони и свои медали.

По информация на Нова тв въпросният гражданин е Димитър Кисьов, председател на Комисията по планинско бягане към Федерацията по лека атлетика.

Срещу него са подавани множество жалби в полицията през последните месеци. Един от най-сериозните случаи, за които униформените са сигнализирани, разказа потърпевша жена.

Преди около месец и половина, разхождайки кучето си, тя се разминала с агресивния мъж, който пък носел куп знамена с дълги дървени дръжки.

Кучето на жената явно се уплашило и започнало да лае. Тогава мъжът извадил пистолет и стрелял два пъти по домашния любимец – вероятно с газов пистолет.

Потърпевшата казва, че не знае какво е било направено по жалбата й, която тя веднага подала срещу нападателя.

Човекът, който заснема разправията си с агресивния мъж, също бил заплашен с пистолет. Причината – попитал Кисьов дали той е нарисувал кръстовете по дърветата.

"Действието се случва в сряда. Направих видео, след като голяма част от напрежението вече спадна, защото вече бяхме викнали полиция. Децата се плашат. Има много знамена, които са сложени на обратно. Това не е неграмотност, а заявка за война", каза Иван Радев.

"Пита ме искам ли да ме застреля. Трима мъже се изправиха срещу мен. Тогава той извади пистолета... Заплаши да ни гръмне, започна да насочва пистолета към мен и към приятелката ми", продължи разказа си Иван.

Мъжът допълни, че този път полицията се е отзовала, но се оказало, че и мъжът с пистолета се е оплакал от тях.

"Много хора се притесняват, че той им пише обратни жалби. Хората се притесняват от лъжи и контрареакции. Вижда се как той почва да си измисля една ситуация и говори лъжи", каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ха? Ама това е сиднито! Той е!Познах по стила му на неандерталец
91
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Човека е за лечебно заведения, връзвайте го там на каишка докато не е направил някоя беля в парка.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека е за лечебно заведение, връзвайте го там на каишка докато не е направил някоя беля в парка.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека е за лечебно заведение, прибирайте си го бързо докато не е застрелял някое дете в парка.
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимко преди 5 години
Преди около 2 месеца попитах въпросния господин не смята ли че грози парка лепейки агитационни материали и хартиени знаменца по дърветата. Последва 5-10 минутна тирада от обиди на които отговорих учтиво без да се засягам - човека беше явно невменяем и ми се искаше да събудя трошичка разум у него. След като видя че обидите нямат ефект започна да ме блъска и да се опитва да ме рита. Когато го попитах господине какво ако и аз ви ритна (не бия старци по улицата) той ми отговори с изваден пистолет.
87
4
 
13
 
! Отговори
бягайте в чужбина преди 5 години
Имам чувство,че всички българи се чалнахме в тая държава. Едни умират в катастрофи, други се самоубиват, а трети откачат. НЯМА ЗАКОНИ, НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ.Корабът България потъва, спасявай се народе...
86
1
 
10
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
За пореден път разбирам, че в България няма закони. Щом може да нарушава обществения ред, да размахва оръжие дори срещу всички, а не му правят нищо, само защото и той пишел жалби, какво ли трябва да стори??? Може би трябва да убие някой и след това ако не се окаже невменяем, ще понесе последствия.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решил е да играе в театъра но не са му позволили. Да го вкараме в театъра ще стане забавно.
84
7
 
7
 
! Отговори
Свобода преди 5 години
Какво се впрягате? Човекът си въобразява, че е каубой в САЩ и си бележи със знаменца неговото парче земя. Малко лакомичък - цял парк в центъра на София, но ще го преживеете. Временно сменете парка със Заимов, Градската градина, Южен, докато конната полиция в Борисовата градина го опандели
83
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ ГЕРБ Е, НЯМА СЪМНЕНИЕ.ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СА ГО ПРИБРАЛИ.
82
3
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Спортът бил здраве, а?Аз също бягам, понякога и планинско дори... Май е време да намина през джипито...
81
1
 
31
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Кви са тия измислени федерации ? С 10 - 20 членове, ама има председатели, секретарки и прочие...на държавна (наша) издръжка ! Тоя юнак, няма ли кой да му потърси сметка за простотиите и що не си е във федерацията, а се прави на мъж пред жени и кучета ???????
80
3
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
с още не са почнали големите жеги 😃😃😃
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже няма да губя време да чета цялата статия, то е ясно - полицията няма основание да го задържи, не миже да установи самоличност и няма данни за престъпление бла бла
78
6
 
27
 
! Отговори
До78-ТОВА преди 5 години
За Карлуково е този. И какво общо има Герб с това бре юнак,съвсем изтрещяхте вече .И за прогнозата за времето и нивото на река Дунав търсите политика.Увредени хлапаци,какво ще стане от вас с тези кухи глави? Жална България с такива,,титани на мисълта",бъдещи клиенти за социална пенсия.
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕмигрантАу, горката жениця, да я оплаче човек!
76
17
 
13
 
! Отговори
ТОВА преди 5 години
Е НАШЕ МОМЧЕ-ГЕРБЕРЧЕ.....ДЖЕНДЪРЧЕ
75
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелените човечета на фашисткото дерьмо Put it in.С малко се започва...
74
6
 
38
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Жалко че тези случай трябва да стигнат чак до Медиите, за да може полицията да се намеси.Лесно е да се кара 40 кг. женица да чака 6 часа на улицата, но когато трябва наистина да се вземат мерки, полицията я няма!
73
0
 
26
 
! Отговори
Карлуково преди 5 години
Айде още един пациент се показа