БСП с нова законодателна промяна – за починалите военни

Допълнителните пенсии ще струват на хазната 180 000 лева на година
16
БСП с нова законодателна промяна – за починалите военни
Снимка: Bulfoto, архив

Социалистите искат родителите на загиналите школници и курсанти от средните, полувисшите и висшите военни училища също да получават пенсии, а не само тези на починалите по време на наборна служба, както е в момента.

Поправките са в Кодекса за социалното осигуряване и са предложени по настояване на Комитета на родителите на загиналите в казармата.

Промените в закона касаят общо 10 души, а по разчети на социалистите, ако всички те получават допълнителни пенсии, това ще струва на държавната хазна 180 000 лева на година.

Преди месец парламентът вече прие на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване, които дават възможност за отпускане на наследствена пенсия за родители на военнослужещи, загинали в мисии зад граница.

Засегнатите от промените са родителите на 23-ма военнослужещи, загинали при изпълнение на службата си в мисии извън страната - 13 са загинали в Ирак, а 10 в Камбоджа.

Те ще взимат по 160% от социалната пенсия за старост. Това ще струва на бюджета 55 589 лева годишно и то при положение, че всички загинали зад граница са били офицери и имат живи родители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
имайки предвид размера на годишната субсидия на команясите, бих се запитал, защо не отделят 200 бона от милионите си бюджет и да оправят пенциите на тия 10 човека, а е драма страдание и непоносимо тегло? пак ли по коминтернски ще го бият мек у масата, и ше чекат бай иван от завода да плати масрафа (на вниманието на голди- турцизъм) с пари от джоба си?
10
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
знаяи, титаничната законодателна инициатива на жената дето си пише командировка като се прибира в къщи, е за 10 човека? ами айде да попитаме защо заглавието не е "бсп вдига пенсиите на 10 човека", с подзаглавие : ръководството на бсп губи времето на народното събрание с пресипване от пусто в празно
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бСп, какво е това недоразумение. ........ 100 годишно. Марш в нафталина.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП,ДКМС, КомП, ССРС и всички безплодни производни на тези ракови образования. ....отдавна са в забравата.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко благородно.Аз имам предложение да намалят партийните субсидии и да ги дадат на родните починалите военни. Това сякаш е по-благородно
6
1
 
9
 
! Отговори
карлмарксов преди 5 години
комунистите много обичат да разпределят чуждите пари, ами като са толкова курназ да вземат да събират пари от членовете и симпатизантите си за такива пенсии-55 хил.лв. са само разходите им за бензин и прически на другарката на месец...
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия загиналите там са наемници.Плаща им се за да се бият.Всичко е по желание.
4
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
категорично против пенсии и мисии в чужбина сьщо и срещу пожизнени пенсииот 700 лв на уж културни деици сьщо и на пострадали уж при вьзр процес самопенсия за трудов стаж и навьршени години
3
2
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
2
1
 
4
 
! Отговори
Борнео преди 5 години
Защо и лица развиващи много малък бизнес също да не се включат в закона? Нали държавата и стотинка не дава за тях, само взема пък никой не ги пита дали им стигат.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза че БСП не били градивна партия ами само плюели и крадяли? Започват с 10 души, другата година ще помогнат на 100 души и скоро всички ще сме богати като руснаците