Lasurit eshop

Китайският Sitech DEV 1 ще се опита да стане масов електрокар

Китайският Sitech DEV 1 ще се опита да стане масов електрокар

Китайският Sitech DEV 1 ще се опита да стане масов електрокар

Реклама Skoda Stock
Фирмата Sitech е основана от държавната компания GuiAn New District Development And Investment. Последната ръководи икономическата дейност на особената икономическа зона в богатия градски окръг Гуян. В него са разположили своите дата и кол.центрове гиганти като Apple, Tencent, Alibaba Group, Huawei и други. Заради заливащата китайските компании вълна от “транспортни средства с нови енергии” и стартъпът Sitech е получил няколко милиара юана инвестиции и вече показва първия си модел – електрокарът DEV 1 ( от Data Electric Vehicle).

При двуцветно боядисване покривът на модела може да е само черен, но за купето се предлага голям избор ярки цветове и широк избор външни апликации. Елхечбекът е обут в гуми Pirelli Cinturato с размери 205/45 R17. По габарити DEV 1 близък с Kia Picanto. Дължината му е 3735 мм, ширината 1655, височината 1550, а междуосието е 2415 мм. Прави впечагление и добрият общ коефициент на аеродинамично съпротивление от 0,3.

Цифровото табло е допълнено с 10-инчов централен дисплей, а “мозъкът” на колата е “интелектуалната” система D-OS, работеща с Linux и предлагаща маса услуги, включително и взаимодействие с виртуална реалност.

Задвижването на Sitech DEV 1 е с един елмотор с мощност 55 кВт (75 к.с., 170 Нм). Зарядът на литиево-йонния акумулатор с капацитет 35 кВтч осигурява 350 км пробег с едно зареждане, а за 40 минути акумулаторът оже да се зареди до 80%.

Производството на модела ще става в съвместно предприятие с концерна FAW в Чанчун, а продажбите ще стартират през август. Цената на машината е 100 000 юана (25 390 лева), но ще се разчита за намаляването й заради държавните субсидии за екомобил. Това означава, че колата има сериозен шанс да стане доста масова. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024