Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Рафаел Надал спечели 11-а титла от Монте Карло

2 коментара
Рафаел Надал

Световният номер едно Рафаел Надал защити титлата си от "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло на червени кортове. Испанецът стана първият тенисист в историята, който печели едно състезание 11 пъти. Общо в кариерата 31-годишният левичар има вече 76 трофея, съобщи БНР.

На финала в неделя Надал победи Кей Нишикори от Япония с 6:3, 6:2 и спечели купата, без да загуби нито един сет.

В първата част Нишикори постави шампиона под напрежение, след като го проби за 2:1. От този момент до края на сета Надал загуби само още един гейм. Левичарят от Манакор направи доста непредизвикани грешки, но във важните моменти печелеше точките.

Рафа направи брейк за 2:1 с феноменален ретур по диагонала. Последва още един за 4:1, когато силите на азиатеца видимо се изчерпаха. При 5:2 ибериецът сервираше за титлата. Стигна до 40:15 и имаше две шампионски точки. Той реализира първата с печеливш удар от бекхенд по диагонала и вдигна победоносно ръце.

Надал няма да има време за празненства. Следващата седмица той е водач на турнира в Барселона, който е от категория "АТР 500", който също е печелил 10 пъти. Втори поставен там е Григор Димитров.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. 2015
    #2

    lindentown, просто в света има добри тенесисти, има и велики, които ще останат в историята. Нашия "глезан" от скали ли не скачаше, на хеликоптер ли не се качваше. За този спорт трябва 100% всеотдайност. Виж само една тренировка на Федерер, на Джокович...това са машини. Както казах нашия е просто добър тенесист

  2. lindentown
    #1

    Надал от чисто спортно-техническа гледна точка едва ли е по-талантлив от Григор, но като спортна злоба, психическа устойчивост и работоспособност го превъзхожда многократно. Самият Григор признава колко поразен от работоспособността на Надал останал по време на онази седмица миналата година, когато Рафа го беше поканил да тренират заедно. Аз мисля че и спортната злоба, и психическата устойчивост се изграждат чрез упорит труд по време на подготовката. Просто Григор не е отдаден толкова на тениса,

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.