Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Макрон: Путин е силен и умен, но не бъдете наивни

23 коментара

Президентът на Франция Еманюел Макрон определи в интервю Владимир Путин като силен лидер, стремящ се да направи своята страна велика, и призова западните лидери да имат внимателен подход към Русия.

В интервюто си за Фокс нюз, цитирано от БГНЕС, преди своята визита в САЩ Макрон казва, че Путин е "много силен човек". "Той е силен президент, той иска Русия да бъде велика. Хората се гордеят с неговата политика. Той е силен и умен, но не бъдете наивни", заявява френският президент.

Въпреки нееднократните изявления на руските власти за ненамеса в работите на други държави Макрон твърди, че руското ръководство е "настроено за намеса в [западните] демокрации". "Поради това смятам, че ние никога не трябва да бъдем слаби с президента Путин. Ако сте слаби, той използва това", посочва държавният глава на Франция.

Макрон предполага, че след приключване на войната с терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) в Сирия Париж, Вашингтон и техните съюзници трябва да имат ключови позиции в тази близкоизточна държава.

"След това на нас ще ни се наложи да построим нова Сирия. В деня, в който приключим войната срещу ИД, ако се оттеглим напълно, дори и от политическа гледна точка ние ще отстъпим ключови позиции на иранския режим, на Башар Асад и другите. И те ще подготвят нова война, ще поддържат нови терористи", споделя Макрон. По думите му след войната с ИД "Франция, САЩ, нашите съюзници, всички страни в региона, даже Турция и Русия, трябва да играят много важна роля в създаването на нова Сирия и за това да гарантират, че сирийците ще определят своето бъдеще".

Френският президент изразява надежда, че САЩ няма да въведат мита за стоманата и алуминия от страните на ЕС и сравнява такава стъпка с начало на търговска война.

"Надявам се, че той [президентът на САЩ Доналд Тръмп] няма да въведе тези нови мита. Със съюзниците не се водят търговски войни", посочва Макрон. Той изразява надежда,че дори новите мита да бъдат наложени, за ЕС ще бъде направено изключение.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

23 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Bлaдo
    #23

    маломерният вожд на гладната "държава" (п)Росия ще ходи по европейските столици да проси милост: да му махнат санкциите; да не му разследват престъпленията; да не му запорират кървавите пари; да се правят, че го въпзриемат за ... нормален... Изобщо - циркът тръгва на турнЭ! - засега Франция..., очакваме и тъдява да ни позабавлява... А Нанолеон, тАпчо(18,20), е приключил кариерата си като осъден престъпник и заточен на каторга на остров - правилно си се ориентирал за "светлото бъдеще" на крЭмълския гном... (и защо се притесняваш да сравниш пУтлер с другото наци-джудже - съюзникът му хИтлер?)

  2. Milenca
    #22
  3. Преслав
    #21

    Та Владо, колко каза че е висок "ген" Атанас Атанасов ?

  4. trezwomislesht
    #20
  5. Коментарът е изтрит в 12:34 на 23 април 2018 от автора.
    #19
  6. trezwomislesht
    #18
  7. Лизи Гугуткова
    #17

    русия,сирия ,хизбула и др ирански шиити ни пращат гости! САЩ блокира парите им и търси за много години затвор! „Трежъри санкции Транснационална организация за контрабанда на хора, базирана в Сирия, ангажирана в контрабандата на мигранти ! Treasury Sanctions Syria-based Transnational Human Smuggling Organization Involved in Smuggling Migrants

  8. trezwomislesht
    #16
  9. Коментарът е изтрит в 11:15 на 23 април 2018 от автора.
    #15
  10. trezwomislesht
    #14

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.