Opel Stock

Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

Апр 22, 2018
Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

Реклама Renault Arkana
Ford Focus е вече в четвъртото си поколение, което дебютира по време на специално мероприятие на Синия овал в Германия. Популярният бестселър на марката е с нов дизайн, обновена двигателна гама и за пръв път достъпна в новите версии Active и Vignale.

Новият модел е предназначен за пазара в Европа и ще се предлага в три варианта на купето - седан, хечбек и комби, както и в пет нива на комплектации - Trend, Titanium, спортната ST-Line, псевдовсъдеходната Active и топ-нивото Vignale. Те се различават с радиаторните си решетки, елементите на дизайна и различните аеродинамични добавки.

Focus от новото поколение е първият нов модел на компанията в основата на който е използвана платформата С2. Използването на тази нова платформа е позволило с 20% да се повиши коравината на усукване на купето, да се увеличи вътрешното пространство и да се подобри аеродинамиката.
В сравнение с актуалното в момента поколение на модела дължината на новото е увеличена с 18 мм до 4378 мм, а междуосието с 53 мм. В същото време по-широкото използване на високоякостна стомана в конструкцията на купето е позволило да се намали масата на колата с цели 88 кг.




Със смяната на поколенията се обновява и двигателната гама – в нея сега влизат моторът на годината от няколко години насам – 1.0-литровият, трицилиндров EcoBoost в три варианта на мощности - 85, 100 и 125 к.с., както и 1.5-литровият четрицилиндров EcoBoost с две нива на мощности - 150 и 185 к.с. И двата силови агрегата имат възможност за изключване на по един цилиндър от работа при ниски и равномерни натоварвания.

Дизеловата част от гамата е представена от 1.5-литров агрегат с две нива на мощности - 95 и 125 к.с., и 2.0-литров - 150 к.с. мотори от серията EcoBlue. Всички мотори от гамата се предлагат в съчетание с 6-степенна механична предавателна кутия или с 8-степенен автоматик.

В арсенала от новости във новия Ford Focus четвърто поколение са модернизирана светлинна оптика, активен круз контрол с функция за пълно екстренно спиране, разпознаване на пътните знаци, активни аеродинамични жалузи в радиаторната решетка, адаптивни амортисьори и на четирите колела, система за превключване режимите на движение, както и система за помощ при активно маневриране.

В салона пътниците ще се радват на мултимедийната система Sync 3 с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. При най-скъпите комплектации на модела е предвидена аудиосистема Bang & Olufsen c десет високоговорителя и безжично зареждане на смартфони.

В списъка на опциите влизат прожекционен дисплей, камера за гледане назад, адаптивно окачване, система за контрол на “слепите” зони, асистент за паркиране от второ поколение, система за предотвратяване на удари с функция за определяне на пешеходци и велосипедисти и система за аварийно спиране.

Специално за Германия, Швейцария и Австрия, където е пълно със здрави каращи колите си пенсионери, в списъка има интересна екстра - предупреждение за каране срещу движението по магистрала. При топ-модификациите и задното окачване е независимо.

Производството на новото, четвърто поколение на Focus ще е съсредоточено в завода на Ford в Зарлуи, Германия. Първите серийни автомобили за продажба ще започнат да слизат от конвейера през юни тази година. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024