Opel Stock

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Филипинци направиха елмотоциклет от бамбук - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Компанията Meep от Филипините е построила “бамбуков” електрически мотоциклет с име Green Falcon /Зелен сокол/. Той е демонстриран по време на изложбата Manila Fame Show, на която инженери и дизайнери представят иновационните си разработки по използване на бамбук, създадени в рамките на правителствена програма Bamboo Extreme.

По думите на шефа на фирмата Кристофър Перес Ларсен, направените от бамбукова дървесина панели на машината тежат едва 6.5 килограма, което е много по-леко от аналогична стъклопласт конструкция. От компанията твърдят че независимо от оригиналния материал возията е напълно комфортна, защото дизайна на седалката прилича повече на конско седло.




Специално за Зеления си сокол специалистите на Meep са създали двуслоен бамбуков корпус, включващ седалката, капака на електродвигателя и акумулаторния блок. В предната част на корпуса е вграден скоростомер. Техническите характеристики на силовия агрегат не се съобщават, но е известно че максималната скорост на Green Falcon е ограничена на нивото 97 км/ч, а пробегът с едно зареждане на акумулатора е 50 км.

Засега не се обявяват планове за серийно производство на бамбуковия електрически мотоциклет. Според директора Ларсен, задачата на Green Falcon е да вдъхнови други производители по-ефективно да използват природните ресурси на страната и в частност бамбуковата дървесина. Към 2020-а година правителството на Филипините има намерение да засади с това растение 10 милиона хектара, а засега се води интензивно търсене на нови идеи по неговото използване. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024