Lasurit

Концептът Mercedes-Maybach Ultimate Luxury направо шашка! - видео

Концептът Mercedes-Maybach Ultimate Luxury направо шашка! - видео

Концептът Mercedes-Maybach Ultimate Luxury направо шашка! - видео

Реклама Peugeot 408
Китайските медии разсекретиха концепта Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury преди премиерата му. Ако концептуалната машина предвещава серийния голям кросовър от ново поколение Mercedes-Maybach GLS, то това навярно е в доста общи черти, защото шоукарът всъщност не е типичен кросовър, а кросовър-седан. Световната премиера на концепта е следващата седмица по време на международния автосалон в Пекин.

Профилът на концепта буди асоциации не само с немската класика, но и с представителните британски класически седани. Този профил на колата, обаче, контрастира много рязко с черните апликации върху калниците. Новият концепт развива стилистиката, демонстрирана в шоукара Vision Mercedes-Maybach 6 (особено в предната си част). Дори изглежда, че и отенъкът на червената боя на колата е същия.

Концептът е развит върху платформата MHA, което значи че в техническо отношение има доста общо с бъдещия голям модел GLS. Най-учудващ обаче е изборът на купето тип повдигнат седан. Дали немците ще се осмелят да направят такава революционна крачка и със серийния модел е доста по-различен въпрос. Rolls-Royce, например, създавайки първия си всъдеход не се осмелиха да направят подобно нещо, повдигайки седана си Phantom.




В салона удивяват яката позлата, цветята и чайния сервиз, въпреки че последното е разбираемо предвид дебюта на колата в Пекин. В серийното изпълнение, разбира се, всичко едва ли ще е толкова претенциозно, да не кажем и кичозно. Независимо от използваните огромни сензорни таблети, радва и наличието на стилни истински бутони на централната конзола.




Новият концепт, както и предшественика му - Vision Mercedes-Maybach и събрата му Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, изненадва с продължението на електрическата тема — налице е напълно електрическо задвижване с обща мощност от 750 к.с.

По всяка вероятност, обаче, серийното изпълнение ще бъде оборудвана с турбоосмица 4 литра или с 12-цилиндров класически агрегат. Задължителна ще е и хибридна версия с възможност за зареждане от мрежата. За чисто електрически вариант, какъвто е концептът е доста рано да се говори. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely

smart Concept #5 с премиера на Автосалон Пекин 2024

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024