Подкупът за полицейския шеф в Раковски - 20 хил.

Задържаните униформени рекетирали търговци на цигари без бандерол
Обновена: 20 апр 2018 14:34 | 20 апр 2018 14:20, Веселина Йорданова
10
Подкупът за полицейския шеф в Раковски - 20 хил.
Снимка: архив, БулФото

Задържаният полицейски шеф на РУ - Раковски Георги Илиев е прибрал 20 000 лв. подкуп от търговец на цигари без бандерол. Той раздал по 1000 евро на оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от "24 часа".

В момента Илиев е в ареста за 72 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Още по темата
Преносител на рушвета е полицаят Стефан Модев, който заедно със своя колега беше задържан през май миналата година за грабеж на цигари без бандерол. По аналогичен начин са били извършени още два грабежа на търговци на цигари без бандерол.

Ченгетата са спирали търговци, слагали им белезници, заплашвали ги с пистолети, просвали ги на земята и се легитимирали. Единият случай е от декември 2016 г. в пловдивския парк "Лаута", където бил заловен продавач на контрабандни цигари.

През март 2017 г. търговецът получил обаждане, че трябва да се яви за справка в полицията в Раковски. Той отишъл на 15 март, където в стаята били оперативните работници Гоцев и Колев. Те му показали снимки на собствения му микробус, в който имало тайник с незаконни цигари. Предупредили го, че е разследван и ще бъде задържан, ако не даде 20 000 лева.

Уверили го, че материалите по делото ще бъдат унищожени. В стаята непрекъснато влизал и шефът на полицейското управление Георги Илиев, разказа окръжният прокурор Румен Попов.

Парите с рушвета получил от търговеца на цигари Стефан Модев от пловдивската общинска полиция. Той със своята кола бил на уреченото място, за да прибере подкупа. Дал част от сумата на шефа на РУ - Раковски. От своя страна Илиев разпределил по 1000 евро на двамата си подчинени от подкупа - Гоцев и Колев. След като прибрали плячката, уличаващите снимки били скъсани, а на търговеца било казано, че случаят е решен. Полицаите изготвили справка, че след проведена беседа не е установено той да е извършвал незаконна дейност.

"Двамата оперативни работници Гоцев и Колев бяха задържани през март таи година и направиха самопризнания пред съдия. Повдигнати са им обвинения и са пуснати под парични гаранции от 1 500 лева за всеки. Георги Илиев е арестуван вчера за 72 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение. Касае се за тежко криминално престъпление, където законът предвижда от 3 до 10 години "лишаване от свобода" и глоба до 20 000 лева", уточни наблюдаващият прокурор Анна Викова.

Самият Георги Илиев твърдял, че от въпросните 20 000 лева той бил взел само 1 000 евро. Предстои да се уточни у кого е останала по-голямата сума. Илиев работи в системата на МВР от 2002 г. Бил е в сектор "престъпления по пътищата", а от 2016 г. е начело на РУ в гр. Раковски.

Валентин Гоцев и Желязко Колев са на работа в системата от 2008 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
РПУ....Разлог преди 5 години
е най корумпираната *** да се провери веднага..незакони цигари се продават от съпругите на милиционерите в град Разлог и околията Банско Белиа Якоруда чак до юндола
8
0
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Тоя корумпиран бaxyp с униформа, е достоен поне за заместник министър.......може и да стане. що е време, все е занапред!
7
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 5 години
То в тоя регион нещата само така стават. Нормални хора там не стъпват, понеже от край време се знае какво ги чака.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията е интересна структура. В която колкото повече се дъниш и по-големи престъпления извършваш,на толкова по-голям пост те издигат. Тоя корумпиран бaxyp с униформа, е достоен поне за заместник министър.
5
1
 
17
 
! Отговори
минувач преди 5 години
А "МВР Пикчърс" пусна ли вече клипа със задържането и бронето на парите? Колко часа ги държаха с белезници на мегдана на Раковски? И кои медии бяха поканени на 'събитието?
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министъра на милиционерите що не ги снима и тез и да им разлепи снимките по дувари и диреци,че народа да види що за хубавци са кадрите му!Не че не знаем де!Всичките са тясно свързани с всякакви бандити и ***
3
2
 
9
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
леле леле! За бус цигари - 20 хиляди рушвет, за инвестиция от 49 000 квадратни метра в София - 140 000? Тия в Младост много *** бе! Не знаят какво да си поискат. Ама верно че немат патлаци и униформи - та може би им е простено...
2
2
 
6
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Евалла! Обаче рушвет се взема на 4 очи...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как в кой. Много ясно. В бойко и цветанов. Всички рушвети стигат до тях. Иначе няма да може съответния служител да работи. Няма тайни в държавата. Всичко се знае. Така е от край време. Затова всички се натискат за власта.