Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!

Президентът не е съгласен, че становището на КСНС се разминава с ЕС
Обновена: 20 апр 2018 13:06 | 20 апр 2018 11:20, Веселина Йорданова
271
Нов рунд! Кампанията на Радев - осветлена, Цветанов не четял добре!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Задочният спор между президента Румен Радев и втория в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава.

След като Цветанов обвини тази сутрин в телевизионен ефир държавния глава в непрозрачно финансирана кампания, Радев му отговори в Монтана, че тя отдавна е осветлена.

Още по темата
"Всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов", каза президентът пред журналисти.

На въпрос как си обяснява изказването на Цветанов след проведеното вчера заседание на КСНС, Радев отговори: "Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея, е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават".

Държавният глава заяви още, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България.

"Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основната теза, и призовавам за следното - търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Ако някой има някакви други предложения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

След заседанието вчера, Цветанов обвини Радев, че предлага становище на КСНС, изводите на което са несъвместими с членството ни в Евросъюза и НАТО.

Румен Радев каза още, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили. "Виждате каква е обстановката, виждате как средата за сигурност се усложнява непрекъснато. По Конституция Въоръжените сили са основният гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Призовах и за делово и лоялно отношение към нашите съюзници", посочи президентът.

По думите му не е достатъчно само да рецитираш "това е нашият евроатлантически път", но да бъдеш лоялен към тези съюзници.

"Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2% от Брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема само предния ден средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници", заяви Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Плюене му е майката преди 6 години
Р.Радев е умен,образован и кадърен българин,и това вие от Герб не може да му простите.Хората го уважават и това ви плаши,изпадате в паника,не знаете какво да му отговорите,защото е класи над вас,затова.....започвайте плюенето.Това прекрасно го можете!
252
1
 
2
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Абе, сигурен съм, че Цвъкито познава буквите, ама той малко трудно мисли. Ако беше повторил някой клас в милиционерското училище щеше да му е от полза, ама той ВИФ та ВИФ, побърза да стане даскал.
251
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След побоя от поп Кире Фасо пРезидента не е същия, не е.... Абе, къде е Деси,бе!?
250
0
 
2
 
! Отговори
Политици преди 6 години
на висше ниво не бива да си отправят лични ехидни преценки; те са НАЧЕЛО, за да творят политика.( не са служители във фирма, офис, които са много далеч от върхушката на държавата.
249
5
 
16
 
! Отговори
софия преди 6 години
за да говори като равен с Радев , Цветанов трябва да прочете цял апармет книги или книги за цял апартамент. Определено ще трябва и да живее 200 години за да понаучи 3-4 езика , математика, физика , че и коремни да прави накрая.
248
2
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
ББ казва,че цецо си плямпал по план ?? Кой му е направил плана?Кой му е разрешил тази волност?? И въобще малко--- У-м--н---и--я Т Цецо ..може да прави само планове за далавера и апараменти. Ако ББ не му е разрешил то веднага трябва да го маха. Даже убедени симпатизанти на ГРЪБ се възмущават.Да вземе ЦЦ и изолзва времето си да се ограмоти. За цял живот..ВИФ не стига..и стига е повтарял като мантра заучените 20 думи,, Еврейският съюз
247
4
 
16
 
! Отговори
недоразумение преди 6 години
Това недоразумение Цветанов продължава да участва в управлението на държавата и в частност на моя живот. Ужасена съм.
246
1
 
12
 
! Отговори
амониева селитра преди 6 години
и за къв му е на Цв.Цв. некво си образование...докато е част от проекта на Меркел "Борисов" ще бъде "факТОР", след това ще остане просто миризлива "ТОР"
245
2
 
7
 
! Отговори
А преди 6 години
Е,КАК НЯМА ДА СЕ РАЗПАДНЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА БАЙ ТОШО,КАТО ВИЖДАШ КАКВИ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ Е ИМАЛО В РЕДИЦИТЕ СИ,ТАЯ ВЛАС СЕГА НЕ С КРЪВ, А С НАРОДНИ ПАРИ СА Я ВЗЕЛЕ,НЯКЪДЕ С МНОГО ПАРИ,И ЩЕ Я ДАДАТ ТАЗИ ВЛАСТ СЛЕД КАТО СЕ НАЛАПАТ С МНОГО ПАРИ,ЗАЩОТО ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА НАРОДА ,А ПАРИТЕ,ВЪВ ВИД НА ПРОЕКТИ,САНИРАНЕ,ПЪТИЩА,КЪДЕТО ТРУДНО СЕ ДОКАЗВАТ НАРУШЕНИЯТА,ЗА ТОВА НЕ СЕ ИСКА ГОЛЯМО ОБРАЗОВАНИЕ ГОСПОДИН РАДЕВ,НАРОДА ВИЖДА КАК СЕ ПРАВИ" КОРЕМНО"ЗА ВСЕКИ ПРОЕКТ,ЗА ВСЯКО ФИНАНСИРАНЕ ИКЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТ
244
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКрим е историческа руска територия, Севастопол винаги е бил база на руския черноморски флот, там живеят повече от 90% руснаци, които украинската държава подтиска, както нашите Западните покрайнини. Това, че тихомълком един политик е издал указ е прехвърлил документално тази област към Украйна, не променя етническия състав и самоопределението на хората там. Всъщност същото беше в Косово, само че там го направи изкуствено САЩ. Но всички държави го признаха, защото така каза Чичо Сам.
243
7
 
24
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Цветанов, съгласува ли всичко с резидента на разузнаването на щатите? Да? Добре, продължавайте тогава с Боко да лижете, ще ви наградят
242
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ММ248 Руснаците скриха и заличиха доказателствата за употреба на химическо оръжие в Ирак,същото правят и денс в Сирия.Югославия,сърбите превърнаха във Велика Сърбия,избиха стотицихиляди,изнасилиха масово несръбски жени,извършиха геноцид и етническо прочистване на територията на б.Югославия,затова получиха бомби,както някога сърбизираха Македония.Русия бе признала Украйна за суверена страна,но анексира Крим и превърна Източната й част в развалини.
241
7
 
35
 
! Отговори
ММ преди 6 години
До Анонимен 240Защо да им вярваме само защото са ни съюзници?! Същите съюзници, със същите "доказателства" унищожиха Ирак. Преди това Югославия и Либия. Какво остава след тях? Разруха, хаос и много милиони в джобовете на ВПК. АЗ НЕ ИМА ВЯРВАМ! Защото чета, гледам и мисля САМ! Колко пъти се променяха данните за Скрипал! Колко трябва да си глупав да убиеш някой с нещо, което само ти произвеждаш?! Но овцете вярват сляпо и вървят след овчаря, забили поглед в земята...
240
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 244,245Хмм,Югли раша,го хом! Като гледам,милиони руснаци се натискат да живеят на запад.Защото в Русия носят железни коронки,ядат тава и затварят в буркани убитите си сънародници,за да има,какво да ядат утре.Жените в руските села,като присядат да доят кравите,понякога им се свличат долните г...и,ако не ги вържат с тел.Гейовете в Русия са повече от алкохолиците вече,ядат бой и страдат от неизлечими Болести.Но,за тях е забранено да се говори.Незнам,за какво посолство говориш,ти ходиш в някое
239
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като управляващите се усъмниха в доказателствата на своите съюзници,за употребен паралитичен газ,срещу Скрипал и дъщеря му,на територия нта на Англия,съвсем естествено е,ЕС и НАТО да свалят доверието си от БГ.
238
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин243 Не говори от името на всички българи.Нямаме нищо общо с азиатските варвари,които държат мумията на сифилистика Ленин в центъра на Москва и които убиват политическите противници на своите лидери.
237
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветан Цветанов трябва да получи "Аскер",за добре изиграни роли в герберската постановка."Никога срещу Русия",но не винаги с ЕС.Управляващите поискаха доказателства от своите съюзници,за които няма съмнение,чме Русия стои зад отровения агернт в Ангрия.
236
1
 
13
 
! Отговори
ШМАТКА преди 6 години
До Пиша ти бавно Пиша ти бавно щот знам че четеш трудно! Нашите бб и цц!
235
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руски агенти действат срещу България и ЕС у нас,пред очите на ГЕРБ, а управляващите искат "доказателства"от своите съюзници?!
234
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каква беше позицията на ГЕРБ по случая "Скрипал",също като на Москва:"няма доказателства"?Все повече българи си казват:"мразя комунистите/социалистите ,срамувам се от президента,който е руски слуга,не вярвам на управляващите и не искам да живея в такава страна.