Македонски депутати: Благодарим ви за подкрепата за ЕС

Лиляна Павлова се срещна с делегация от западната ни съседка
19 апр 2018 21:11, Красимир Ангелов
20
Македонски депутати: Благодарим ви за подкрепата за ЕС
Снимка: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова се срещна в София с делегация на Комисията по европейски въпроси на Събранието на Република Македония, ръководена от председателя на Комисията г-н Артан Груби.

Членовете на македонския парламент, представители на различни политически партии, заедно изразиха своята признателност към усилията на България да насърчи създаването на свързаност и насърчаване на европейската перспектива за държавите от Западните Балкани.

"Благодарим ви за смелостта по време на вашето първо председателство на Съвета на ЕС да поставите една толкова важна и чувствителна тема като приоритет и да убедите Брюксел, че той трябва да стане общоевропейски", каза председателят на Комисията Артан Груби.

Той изрази мнението, че постигането на препоръката за започването на преговори за членство на Македония и Албания в ЕС е изцяло заслуга на България. Народните представители от Събранието на Македония потвърдиха, че страната им никога не е била по-близо до това да уреди отношения си с всички съседи и че за първи път в тези исторически преговори те имат подкрепата на цялото обществото.

"След подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, в отношенията между нашите страни се случиха исторически събития и показахме как може да гледаме и вървим заедно напред", каза министърът за Българското председателство Лиляна Павлова. Тя подчерта, че волята на Македония за реформи и усилията, които полага да изпълни препоръките на ЕС, е още един аргумент в полза на бъдещото членство.

Двете страни бяха категорични, че държавите от Западните Балканите трябва да са единни и да се подкрепят в процеса на интеграция, защото това ги прави силни. Българският министър и македонските депутати се съгласиха още сътрудничеството да продължи с обмяната на опит, експерти и "научените  уроци" по пътя на членството и изравняване на различията между регионите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Да се подкрепя държавата БЮРМ / FYROM, която е една Българска територия, подложена на жестоката мелачка на Комунистическия Интернационал, от 1918г., (с малки изключения) до наши дни, е все едно да се подкрепя едно туморно образование! Самата концепция за държава Македония има за самоцел да разрушава България и Българщината. Бойко подкрепя БЮРМ защото така са му наредили Юнкер и Меркел. Жалка работа!
17
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
J - ей тази буква е Я !Не знам защо сте я сменили. Същото важи и за буквите Ь,Ъ,Ю. Кирилица + латиница изглежда много грозно.
16
0
 
5
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
До mikis dzesas, изключително ви е грозен езика, на нищо не прилича, български селски диалект, написан на сръбска пишеща машина!
15
10
 
1
 
! Отговори
mikis dzesas преди 5 години
Бугариjа jа подкрепува МАКЕДОНИJA , како важето ja подкрепува снагата на обесениот !!!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
еи това македонците са по хитри и от гърците и евреите взети заедно досега ни плюеха мразиха псуваха ама сега като видяха дебелия че все пак и от нас зависи влизането им в ЕС станаха много уважителни не се лъжете постигнат ли целта си пак ще ни плюят и мразят те са наи големите неблагодарници
13
2
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Така е, това са васалите по оста Сърбия-Русия -Миленковците, като оня дето натроши паметника с охота.
12
3
 
13
 
! Отговори
Трак преди 5 години
Само русофилските македонци мразят България , а те изчезват много бързо.След няма и десет години пак ще се вее български флаг над Скопие , за ужас на цяла Русия и Сърбия.
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и албанците ги искали,не само ЕС. Явно качествените нации са много търсени на днешният ден.Ако ги вземат в Европейският Съюз,в Скопие ще го преименуват на ,,Македонският Съюз''. И след Брекзита на Англичаните ще викат,че са изгонени понеже не са били македонци.
10
5
 
2
 
! Отговори
YK преди 5 години
Някои искат да излизат, други да влизат , въпреки че според световни икономисти от много отдавна да беше се прекратитил тоз цирк с една от най-корумпираните машини в света.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея толкова *** изсипаха срещу България, че не да ги подкрепяме, да ги бомбардираме трябваше. Да си гледат работата там.
8
5
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
E .....Bravo ... debeloto Lili e DEBELO pak
7
10
 
4
 
! Отговори
кого питахте??? преди 5 години
Вие целия Български Народ питахте ли , само машморуците на ГЕРБ подкрепят Македонските ***
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маке и на снимка да видиш, стреляй у ного.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тея само игнор, игнор, игнор. Да ходят да се разправят с гърците. Ние с тях работа нямаме.
4
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Храни куче да те лае. Дървена работа шопска.=Като го риташ - ше те лае, не ами ше те ухапе.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След всичката помия от тяхна страна е голям жаст от наша, че ги подкрепяме.Храни куче да те лае. Дървена работа шопска.
2
3
 
23
 
! Отговори
тетка от Тетово преди 5 години
Хубаво, че благодарят - цивилизовано, така се прави. Само че като им се уреди работата, да не започнат пак както си знаеха - дива злоба срещу България. Да не забравяме Миленко с кирката в ръка, този долен балкански примитив!
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ква подкрепа за тези измисленяци фиромски ?