Социалист: Армията има крайна нужда от модернизация

Намаляването на депутатските заплати не е популизъм, заяви Петър Витанов
Обновена: 19 апр 2018 20:52 | 19 апр 2018 20:45, Красимир Ангелов
8
Социалист: Армията има крайна нужда от модернизация
Снимка: Bulgaria ON AIR

Консултативният съвет за национална сигурност е една изключително навременна среща, предвид сериозните предизвикателства пред системата ни за сигурност. Редно е да имаме консолидирана позиция по международните взаимоотношения, посочи депутатът от БСП Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него модернизацията на армията е крайно необходима.

"Вече колективната защита не гарантира сигурността на една държава. Всяка държава трябва да има нужното ѝ оборудване, за да се защитава сама. Една пета от бройките военнослужещи у нас не са заети. Заплатите са един от основните фактори, които биха мотивирали младите да се причислят към армия. Също така трябва да се подобри инфраструктурата и техниката", подчерта още гостът пред Bulgaria ON AIR.

От БСП поискаха депутатските заплати да се намалят с 564 лв. За мнозина от управляващите този ход бе популистки. "Не популизъм, а справедливост. Това беше една от първите промени, които предложихме преди година. Има разлом между гражданите и политическия елит. Народното събрание има много нисък рейтинг. 46% от населението ни живее в риск от бедност, а депутатите актуализират заплатите си на всеки 3 месеца", категоричен бе народният представител.

За финал на разговора социалистът изтъкна, че пред партията му стоят законодателните борби. "Основна цел ни е да се подобри климатът. Европредседателството е основен приоритет на БСП. Откакто е започнало то не сме изслушвали министър в НС", завърши Витанов.

Какво още каза Петър Витанов вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в коя област няма нужда от модернизация, *** *** в всяка една област е на дъното на океана.
7
0
 
0
 
! Отговори
военен. преди 6 години
Цветяанов и Борисов да мълчат, ГЕРБ УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ !
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видиш ли го с ,,Червен Лигавник'' ясен е като бял ден. ВЪН ОТ ЧАДЪРА,....АМА ВЕДНАГА..
5
2
 
6
 
! Отговори
Зелен чорап преди 6 години
Уважаеми социалисте,вместо да сипеш скудоумия,по-добре подари субсидията,която крадеш от народа ,за да мастурбираш партийно ! НАРОДЪТ е казал: На гол тумбак чифте пищови - именно по повод на подобни на теб недоразумения български! Какво да искаме от фуражки и зелени чорапи в българската политика??? Те са живуркали и продължават да живуркат на гърба на работния народ!
4
0
 
5
 
! Отговори
КНСБ преди 6 години
"...модернизацията на армията е крайно необходима..." казал депутат Витанов,ама има един въпрос с повишена трудност:" Защо чак сега се сеща той за модернизацията на армията ни ?!" Къде беше досега,аланкоолу,къде беше,когато бяхте на власт толкова години,че не си мръднахте и пръста за модернизация?! Г,син депутата бил ли е въобще зад вратите на поделенията ни и познава ли въоръжението ни ?! Ако е трябваше да знае, че такава модернизация се налагаше много отдавна,но другарите си правеха оглушки...
3
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 6 години
БСП имат нужда от кастрация и лоботомия. Тези хора запазват самообладание защото нон-стоп се самообладават.
2
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Армията на има нужда от закриване. Няма смисъл да харчим пари за небоеспособна армия, това са пари на вятъра. По-добре да се инвестира в специалните части за да можем да реагираме поне при терористични действия.
1
6
 
11
 
! Отговори
:):):) преди 6 години
Така е другарю. И вие като управлявахте/крадохте , пак имаше нужда, но тогава мълча и нагъва кифтетата. На чужд гръб и сто тояги са малко.