Повечето българи предпочитат почивката в страната

Очаква се за Великден 450 000 нашенци да тръгнат на път
24 мар 2018 21:25,
21
Повечето българи предпочитат почивката в страната
Снимка: pixabay.com

Около 9 милиона нощувки са реализирани от българи у нас за миналата година. От юни до септември почти 2 млн. българи са избрали да почиват в родината, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Дарик".

300 000 българи пък са почивали само в чужбина за лятото на 2017-а.

За Великден се очаква 450 000 българи да предпочетат почивка в страната. Основно се посещават малки градчета и населени места за празника.

Тогава места, свързани с религиозни храмове, също бележели големи ръстове в привличането на туристи, стана ясно от думите на Ангелкова.

Министерството на туризма насърчава българите да почиват в родината, подчерта тя. Все повече се повишава делът на уикенд туризма, каза още министърът.

Основната ни цел е превръщането на страната в целогодишна туристическа дестинация, в тази връзка е и кампанията "България на четири сезона", каза Ангелкова. В тази кампания е започнало формирането на различни дестинации, като е даден старт с девет културно-исторически дестинации, които обхващат над 70 общини и ключови исторически паметници и туристически атракции, каза Ангелкова.

8 890 000 пък са чуждите туристи, посетили страната ни през 2017-а.

Общият брой туристически нощувки у нас за миналата година е 26 млн., каза Ангелкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Има много, ама наистина много интересни дестинации за видове туризъм в БГ. Който умее, живее. Който вика "дай ми" си остава с чакането. Вместо да висите по задръствания, палнете със семейството нанякъде. Където и да изберете, няма да сгрешите. Една седмица без цигари и алкохол са половината пари за екскурзия...
18
1
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Абе защо не знам,но не ми се ходи по нашите дестинации?! Май,че ще е от цените,а?!А и друго има -питам колеги,приятели,роднини,но никой не се гласи да ходи никъде ?! Виж,на лято всеки заминава нанякъде - кой за Гърция,кой за Турция,кой за Испания,кой за Италия, кой за Египет...кой за където има възможност.И не на последно място една почивка навън струва по-евтино,а обслужването е къде-къде по на ниво,отколкото у нас :)))
17
4
 
7
 
! Отговори
ДО18 преди 6 години
Тези почивки са за работещите хора.А безработните недорасляци в сайта от от какво да си почиват?От пресъхване на устата от плюване ли? Те не работят и не учат.За тях реалният живот е ,,тера инкогнита".Ако мама и тате дадат има,иначе няма! Акъл море-глава кофа е казал за такива народа.
16
6
 
8
 
! Отговори
До 16-Задръстения... преди 6 години
,,ДАЙТЕ МИ" !!!-е това ви е проблема навас. Никой в Европа не вика ,,дайте ми" а се старае да даде ,пък то му се връща.А тук беше,,Учи да не работиш" и ,,правата на детето ми" и сега има хиляди задръстени като теб които знаят само ДАЙ!!! А ти какво можеш освен да вилнееш по клавиатурата.Тези които ВЗИМАТ,нямат време да висят по цял ден по форумите и да ръсят ,,умни мисли".Те сами се оправят и просперират.А на ДАЙТЕ все някой друг им е виновен а те нямат нито ценз,нито ,,занаят"и образование!
15
2
 
14
 
! Отговори
Задръстен селски бек преди 6 години
Пари няма госпожа или госпоица сте .... не сте наясно ама пишете неверни неща ....дайте ми европейска заплата пък тогава ме питайте каква почивка искам ....
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8, от устата ми го взе!
13
4
 
10
 
! Отговори
Драгалевски Ман Гел преди 6 години
А Великият Драгалъвский Ай Дук предпочита да почива в своя Катун, в Драгалевци.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Не е вярно че ядем навън през вечер.Всяка вечер е така.А почивките са с Шушана, Куршевел и Сен Тропе.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната мантра на тиквите от ГРОБ.Така зарибяват плебса та да харчат кинтите в Бг а парите от данъци БокУ да ги краде преъ магистрали и обществени поръчки.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е вярно,това е лъжлива и подвеждаща статия.
9
3
 
12
 
! Отговори
Tikale преди 6 години
Patia zatvoren...turistine v kapana...
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, че я предпочитат, нямат друга възможност (средства).
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не предпочитат. Нямат пари да отидат другаде.
6
6
 
9
 
! Отговори
Doblo преди 6 години
V koia strana, koia rodina...ma kizim...Hollywood li?!
5
5
 
48
 
! Отговори
Канареца преди 6 години
Откъде ги тия 9 молиона Българи по курортите,като знаем че 1/3 от сънародниците ни са стари селяни и предимно ходят да почиват по нивите си.Това е поредната лъжлива информация....това е подсъдно!!!
4
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕЕЕ-повечето пътуват до Холивуд ,за да се снимат със звездите!Наскоро от една туристка абортираха кокошките от цял западен Лос Анджелис...Сега са стресирани и не са щастливи....
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ако има кой да ме прати за 2 седмици на Бора Бора, аз ще го пратя за 2 седмици на Синеморец ;)
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не думай.
1
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътуват редовно не "повечето българи", а една прослойка от 10-15% с по-високи доходи. За по-голямата част, пътуването е най-много една лятна почивка, ходене до село за бурканите или до по-голям град на доктор. По ресторантите е същото, пълни са, но с едни и същи хора които ядат навън през вечер.