Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Скрипал искал от Путин разрешение да се върне в Русия?

11 коментара
Скрипал искал от Путин разрешение да се върне в Русия?

Бившият агент на руското военно разузнаване Сергей Скрипал, който беше отровен в Солсбъри, отправил до президента Владимир Путин молба да му бъде разрешено да се завърне в Русия преди години. Това съобщи "Би Би Си", като се позова на Владимир Тимошков, който е съученик на Скрипал. От своя страна Кремъл опроверга информацията.

Тимошков твърди, че е разговарял със Скрипал по телефона през 2012 г., когато бившият разузнавач, осъден в Русия за шпионаж в полза на Лондон, вече е живеел във Великобритания. Скрипал разказал, че е изпратил писмо на Путин, в което моли за прошка.

"Писал е до Владимир Путин да бъде помилван докрай и да получи разрешение за връщане в Русия, защото там са майка му, брат му, всичките му роднини", казва Тимошков. Той твърди, че Скрипал съжалявал за ролята си на "двоен агент".

На 4 март бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал, живеещ във Великобритания след размяна на шпиони с Русия, и дъщеря му Юлия са били отровени с нервнопаралитично вещество.

Британските власти заявиха, че това вещество е разработено в Русия и обвиниха Москва, че е замесена в инцидента. Руските власти категорично отрекоха и посочиха, че нито в Съветския съюз, нито в Русия е имало програми за разработване на такова вещество.

Лондон изгони 23-ма руски дипломати. В отговор Москва изгони от Русия същия брой служители в британското посолство, разпореди да се закрие генералното консулство на Великобритания в Санкт Петербург и да бъде спряна дейността на Британския съвет.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

11 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Nikola Nikolov
    #11
  2. trezwomislesht
    #10
  3. trezwomislesht
    #9
  4. Лизи Гугуткова
    #8

    Тъкмо пристигнали в САЩ, пак ще ги гонят обратно в кочината! Тръмп ще изгони десетки разветчици.

  5. Bлaдo
    #7

    кристално ясна е тва руско ... химическо дело... Аз единствено бих попитал "А защо и дъщерята, бе, дЕдушка вОва пУтлер?", но за руснаците никога не е важно колко невинни са погинали (като в ОНОВА училище, като в ОНЯ театър...) - важното е да нарочат някого за враг и да го убият, убият, убият...

  6. Лизи Гугуткова
    #5

    Докато Европа и други страни по света, мислят Как да накажат русия, нашето правителство на четвърти април е поканило половината министерски съвет на рефето?! Рашки мутр ще препълнят медиите.

  7. Bлaдo
    #4

    ... може и да е искал... Видяхме и "вежливият" отговор на пУтин на това искане - неяо като ... отказ по руски.

  8. ловец
    #3

    По-малоумна статия отдавна не бях чел. Няма никаква връзка със случилото се - нито го потвърждава, нито го отрича. Някакъв човек казал нещо?!!!

  9. dobromir
    #2

    А стига с тоя Путин. На всички е ясно, че кагебисткият му мозък не може да измисли нищо друго. Свикнал е да управлява с терор и насилие и ще свърши зле.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.