Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Часът на земята - гасим светлините в 20:30 часа

В инициативата се включиха 109 български общини, в София светофарите светеха във формата на сърце

1 коментар
Часът на земята - гасим светлините в 20:30 часа

Днесза единадесети път светът отбелязва Часа на Земята – инициатива на Фонда за дивата природа (WWF), която обединява хора от 180 държави в действия срещу климатичните промени и загубата на биоразнообразие.

Зелените светлини на 50  светофара в София през целия ден светеха във формата на сърце, като послание за любов към природата.

Тази вечер всеки един от нас може да стане част от инициативата, като угаси светлините в дома си за час между 20:30 и 21:30 часа.

Пред Народния театър "Иван Вазов" традиционното гасене на светлини ще бъде съпътствано с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас".

Фасадите на знакови сгради като Президентството, храм-паметника "Св. Александър Невски" и Народното събрание също ще угаснат.

Общо 109 български общини се включиха в отбелязването на Часа на Земята с гасене на светлини, образователни инициативи, игри и конкурси.

Щастливи сме, че България участва масово и ангажирано в Часа на Земята, но не можем да не отбележим тревожния факт, че тази година той се провежда в условията на екстремни мартенски температурни амплитуди у нас, коментира Георги Стефанов от WWF. Ефектът от климатичните промени е осезаем тук и сега и те първа ще се съобразяваме със силното им влияние върху биоразнообразието, водните ресурси и икономиката на България, допълва Стефанов.

За втора поредна година WWF, заедно с Българската асоциация за ски в свободен и екстремен стил организира нощно изкачване на Черни връх за Часа на Земята. Проявата обръща внимание на това, че сега, повече от всякога, е наложително да пазим дивата природа, гората и водата на Природен парк "Витоша" и на останалите защитени природни територии у нас.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. NORAD
    #1

    Фундаментална глупост! Аз пък ще си включа всички лампи ! Такъв рязък спад на нормалното потребление поставя под изпитане електроразпределителната мрежа!!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.